Ecza kooperatiflerinden güçbirliği

Güncelleme Tarihi:

Ecza kooperatiflerinden güçbirliği
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2016 14:02

ÇEVRECİ Eczacılar Kooperatifi (ÇEKOOP) ve Bursa Ecza Kooperatifi'nin (BEK) sigorta çalışmalarını yürüttükleri Tek ve Farma Sigorta firmaları güçlerini birleştirdi.

Haberin Devamı

 
Tüm Eczacı Kooperatifleri Birliği (TEKB) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Turunç, ÇEKOOP Başkanı Şule İlkkurşunlu ve BEK Yönetim Kurulu Başkanı Recep Görmez EDAK Ecza Kooperatifi'nde ortak bir basın açıklaması yaptı. Kooperatiflerin sadece karlılık değil, insanı ve insanın ihtiyaçlarını önceleyen kurumlar olduğunu belirten Turunç, eczacıların üretimden, dağıtıma kadar bir çok görevi bulunduğunu söyleyerek "Bünyemizde çevre duyarlılığı ve sosyal işler alanlarında da kooperatifler kurduk. Bursa Ecza Koop'un ve Çevreci Ecza Kooperatifleri'nin Farma Sigorta ve Tek Sigorta olarak iki değerli kurumu vardı. İki kurum güçlerini birleştirerek, birlikte hareket etme kararı aldı. Bundan sonra ortaklarımıza verilen hizmetler, çok daha sağlıklı, ortak ihtiyaçlarımızı çok daha uygun koşullarda sağlayacak birlikteliğe dönüşecektir. İki kooperatifimizin yöneticilerini, böyle bir sağduyu yakaladıkları için tebrik ediyorum. Bu birlikteliği duyurmaktan onur ve gurur duyuyorum" diye konuştu.
Çevreci Eczacılar Kooperatifi Başkanı Şule İlkkurşunlu, bundan sonra eczacılara çok daha güvenli, sağlıklı bir sigortacılık hizmeti vereceklerini dile getirdi. BEK Yönetim Kurulu Başkanı Ecz. Recep Görmez ise, bu birlikteliğin eczacılara birçok fayda sunacağını söyleyerek "Eczacımızın hem bireysel bazda, hem de işletme düzleminde var olan risklerini bertaraf edebilmek için kooperatife ihtiyacı var. Kurumda biriken kaynağının tekrar eczacıya dönebilmesi gibi bir çok artısı var. Önceki yıllarda olmayan mesleki sorumluluk sigorta sistemi var. Eczacının eczanesinde karşı karşıya kalabileceği riskleri bertaraf edecek bir poliçe türüdür. Bu işbirliği ile birlikte bu poliçe türü bölgedeki eczacıların kullanımına sunulacaktır" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!