Ece Sükan'ın New York Moda Haftası'ndan izlenimleri

Güncelleme Tarihi:

Ece Sükanın New York  Moda Haftasından izlenimleri
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2014 11:13

New York Moda Haftası’nda İlkbahar- Yaz 2015 koleksiyonlarında ‘Kadınlar ne ister?’ sorusunun cevapları arandı. Cevap: Biraz daha teknoloji lütfen!

Haberin Devamı

İlkbahar- Yaz 2015 koleksiyonları ve modanın kalbi yazın ardından, fakat yazdan kalma havasıyla New York Moda Haftası’nda attı.
Her sezon tasarımcıların, editörlerin, tüketicilerin cevap aradığı modanın en temel sorusu olan ‘ kadınlar ne ister?’ sorusuna bu sezon da çeşitli cevaplar arandı. Kimi tasarımcılar odaklarında net, kadın tariflerinde tutarlı, kimileri ise kararsızdı. Bu sezon teknoloji yarışı kendini en çok hissettirendi. Giyilebilir teknoloji ürünlerini moda markalarıyla projelendirip podyumlara çıktı. Koleksiyonlarda kumaş teknolojilerindeki yenilikler kendini gösterdi. 1950’ler, 70’ler ve uzakdoğu silüetleri, sokak sanatı ve etnik desenler ile buluştu.

Ece Sükanın New York  Moda Haftasından izlenimleri

Michael Kors, Prabal Gurung ve Philip Lim

Haberin Devamı

- Moda haftasıyla birlikte en çok konuşulan konu Apple’ın moda endüstrisiyle oldukça yakın olan ünlü tasarımcı Marc Newson ile birlikte yeni akıllı saatini tanıtması oldu. Önemli birçok moda dergisinin genel yayın yönetmeni moda haftasından bir günlüğüne ayrılarak San Francisco’ya lansmana katılmaya gittiler. Vogue Paris’den Emmanuel Alt, Interview’dan Fabien Baron ve Purple’dan Olivier Zahm bunlardan birkaçıydı.
- Opening Ceremony markası moda haftasında en yenilikçi sunumlarını gercekleştirdi. Önce INTEL için tasarladıkları MICA bilezikler tanıtıldı, sonrasında ise HER filminde beraber çalıstıkları Spike Jonze yönetmenliğinde bir tiyatro oyunuyla yeni koleksiyonlarını tanıttılar. ‘100% Lost Cotton’ adındaki oyunda, Elle Fanning, Bobby Cannavale, Dree Hemingway, Rashida Jones ve Karlie Kloss 30 dakikalık bir performans sergileyerek yeni koleksiyonu tanıttılar.
- Ralph Lauren, yeni açılımı POLO koleksiyonunu Central Park’ta gölün üzerinde 4D hologram teknolojisi ile suyun üzerinde sinematik bir sekilde sundu.
- Gareth Pugh, Lexus ile birlikte dev video enstalasyonları ve canlı dans performansları esliğinde ilk New York çıkarmasını yaptı.

Haberin Devamı

Ece Sükanın New York  Moda Haftasından izlenimleri

Jason Wu

- Versace, Versus markası için tasarımcı Anthony Vaccarello ile ilk koleksiyonunu sundu. Devamındaki partide Rihanna, Nicki Minaj, Naomi Campbell ve Jennifer Hudson da kutlamaya katıldılar.
- Ünlü moda fotoğrafçıları Inez& Vinoodh, Frame denim için yaptıkları koleksiyonu, Pharell, G Star için yaptığı koleksiyonu, David Beckham, Belstaff için yaptığı kapsül koleksiyonu, Miley Cyrus da Jeremy Scott için güya tasarladığı aksesuarı tanıttı.
- Haftanın öne çıkan koleksiyonları: Marc Jacobs, The Row, Proenza Schouler, Rodarte, Calvin Klein, Victoria Beckham, Alexander Wang, Thom Browne, Altuzarra, Rag&Bone, Hugo Boss, Marc by Marc Jacobs, Tory Burch, Michael Kors, Diane Von Furstenberg ve MM6 Margiela oldu.
- Haftanın en iyi daveti ise Harpers Bazaar’in ikon sayısı için Carine Roitfeld evsahipliğinde verilen ve Lady Gaga’nın nefis bir canlı jazz performansı sergilediği parti oldu.
- Defile günü 11 Eylül’e denk gelen Hugo Boss, şov mekânı olarak 2001’deki facianın gerçekleştiği Dünya Ticaret Merkezi’nin 68’inci katını seçerek anmaya katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!