EBSO’da seçim günü

Güncelleme Tarihi:

EBSO’da seçim günü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2018 13:09

EGE Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) yeni dönemde görev yapacak meclis ve meslek komitesi üyelerini belirlemek için sandık başına gitti.

Haberin Devamı

 

EBSO üyesi sanayiciler gıdadan tekstile, makineden elektroniğe, inşaattan otomotiv ve yan sanayine, kimya ve petrokimyadan enerjiye kadar değişen yelpazedeki 64 meslek komitesinde, 328 meslek komitesi üyesi ile 132 meclis üyesini belirliyor. Seçimin sürprizi EBSO Meclis Başkanı Salih Esen’e kendi komitesinden rakip çıkması oldu. Seçime 29’uncu Plastik Boru Profil ve Plastikten Mamul Ürünler Sanayi Meslek Komitesi’nde giren Salih Esen’e Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Özdoğan Plastik firması sahibi Adnan Özdoğan rakip çıktı.

12 KOMİTEDE ÇİFT LİSTE

EBSO Yönetim Kurulu üyelerinin de erken saatlerde geldiği seçimde, 43’üncü Kalıp Hırdavat ve El Aletleri Sanayi Meslek Komitesi üyesi , EBSO'nun mevcut Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar ile Meclis Başkanı Salih Esen ilk oy kullananlar arasında yer aldı. Odanın en üst organı olan meclise ise 132 üyenin seçimi gerçekleştirilecek. 64 komite arasından 12 meslek komitesi çift listeli seçim yarışına sahne olurken, 55’inci Taşıt Sanayi Meslek Komitesi’nde ise 3 liste yarıştı. Bu grupta Cahit Yaşar Eren- Ahmet Aktaş, Eyüp Güner - Hüseyin Yağcı ve Abdullah Baysak ile CHP İzmir 24’üncü Dönem Milletvekili Alaattin Yüksel’in oğlu Ali Arda Yüksel seçimden galip çıkmak için komite üyesi sanayicilere yakın markajda bulundu.

"ÇALIŞAN KAZANACAK"

Haberin Devamı

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, seçimle ilgili yaptığı değerlendirmede EBSO’ya yakışır güzel bir seçim atmosferinde bulunduklarını söyleyerek "İnşallah bu önümüzdeki dönemde de başarılı işlere imza atacağız. Son derece huzurlu seviyeli sanayicilere uygun yakışan bir seçim oluyor.  12 komite çift liste, biri ise 3 liste seçime girdi. Tek liste olanlar da zaten sonuç belli. Çift liste olanlarda da kim iyi çalıştıysa o kazanacak. Meclisin yapısında genel değişiklik olacağını sanmıyorum" dedi. Seçimde oy kullanan EBSO Meclis Üyesi ve İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan adayı Mahmut Özgener de Ender Yorgancılar ile tokalaşarak seçim sürecinin hayırlı olmasını diledi. Kültürpark 3 No'lu pavyonda saat 09.00’da başlayan seçimlerde, oy verme işlemi saat 17.00’de sona erecek. EBSO Meclis Başkanlık Divanı ve Yönetim Kurulu seçimleri ise 11 Nisan’da gerçekleştirilecek.

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!