Ebola’ya ‘Marshall’ çağrısı

Güncelleme Tarihi:

Ebola’ya ‘Marshall’ çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2015 23:13

AFRİKA’da etkili olan ve 2013 sonundan bugüne 9 bin 700 kişinin ölümüne neden olan Ebola’yla mücadele amacıyla Brüksel’de ‘üst düzeyli’ uluslararası bir konferans düzenlendi.

Haberin Devamı

Avrupa Birliği’nin ev sahipliğindeki konferansta Batı Afrika ülkesi Liberya’nın Cumhurbaşkanı Ellen Johnson Sirleaf, Ebola’nın görüldüğü ülkelerin ekonomilerine etkisinin derin olduğunu belirterek, “Önemli düzeyde kaynağa, hatta bir Marshall Planı’na ihtiyaç duyacağımız kesin” dedi.
Özellikle Gine, Sierra Leone ve Liberya’da etkili olan hastalık, ciddi bir tehdit olmayı sürdürüyor. AB Komisyonu’nun İnsani Yardım ve Kriz Yönetiminden Sorumlu Üyesi Christos Stylianides, Ebola’nın sınır tanımadığına dikkat çekip bölgesel işbirliğinin önemine ve vurgu yaparken AB Dışişleri ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, “Ebola küresel bir tehdit ve meydan okuma” ifadelerini kullandı.

MARSHALL YARDIMI

II. Dünya Savaşı sonrasında 1947 yılında önerilen ve 1948-1951 yıllarında yürürlüğe konan ABD kaynaklı bir ekonomik yardım paketiydi. 16 ülke, bu plan uyarınca ABD’den ekonomik kalkınma yardımı almıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!