Ebelere normal doğum eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Ebelere normal doğum eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2016 16:45

Ebelere normal doğum eğitimi

Haberin Devamı

MERSİN Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı sağlık tesislerinde görevli ebelere normal doğum eyleminin önemi ve normal doğumun yaygınlaştırılması amacıyla eğitim verildi.
Eğitim, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde gerçekleşti. İki dönem halinde yapılan eğitime 150 ebe katıldı. Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Memnune Çamsarı, Sağlık Bakanlığı’nın anne adaylarını normal doğuma teşvik ettiğini belirterek, şu açıklamaya yaptı:
"Birliğimize bağlı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi ve bağlı diğer sağlık tesislerinde görevli ebelere normal doğumun yaygınlaştırılması, doğum hizmetlerinin güçlendirilmesi ebelerin doğumlarda daha etkin rol almaları, sahada gebe eğitimlerinin standardize edilmesi için Sağlık Bakanlığımızın geliştirdiği güncel politikaları kapsayan ve planlayıp gerçekleştirdiğimiz eğitimlerin 150 katılımcıya faydalı olacağına inanıyorum."
Programda görev alan Yrd. Doç. Dr. Gözde Gökçe İspir, Uzman Ebe Sevilay Özbir, Ebe Ayşe Şenoğlu, Uzman Ebe Şirin Çelikknat ve Doç. Dr. Fatma Deniz Sayıner’e Genel Sekreter Çamsarı tarafından teşekkür belgesi verildi

MERSİN, (DHA)
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!