Ebelere, 'Güncel yaklaşımlarla doğuma bakış' eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Ebelere, Güncel yaklaşımlarla doğuma bakış eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2017 10:49

Ebelere, 'Güncel yaklaşımlarla doğuma bakış' eğitimi

Haberin Devamı

SAĞLIK Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü Sağlık Bakım ve Hasta Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Ebeler için güncel yaklaşımlarla doğuma bakış' eğitim programı, İzmir'deki Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Bornova Ek Bina'da başladı.

Doğum hizmetlerinin güçlendirilmesi, anne adaylarının doğum eylemini sağlıklı ve güvenli şartlarda gerçekleştirmeleri, ebelerin doğumlarda daha etkin rol almaları, sahada gebe eğitimlerinin standardize edilmesi, normal doğumun yaygınlaştırılması amacı ile ebelere yönelik hazırlanan eğitim programında toplam 350 ebenin eğitim alması planlanıyor. Eğitimin açılış programı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği (KHB) Genel Sekreterliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Op. Dr. Mehmet Özkan, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Prof. Dr. Gökhan Akbulut, Sağlık Bakım Hizmetleri Uzmanı Nurdan Çamlıbel, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Hacer Rastgel ve Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü öğretim üyelerinin katılımı ile gerçekleşti.

Açılışta konuşan Eğitim Sorumlusu Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hafize Öztürk Can "Gelişen ve değişen koşullarda bilgilerinin güncellenmesi ve yenilenmesi ebeliğin profesyonel gücünü arttıracaktır. Bu kapsamda beş gün sürecek eğitimlerle gebelik, doğum ve doğum sonu bakımdaki bilimsel gelişmeler ve kanıt temelli bilgiler paylaşılacaktır. Mezuniyet sonrası mesleğin gelişmesine katkı sağlayacak bu eğitimlerle, bilgilerin sağlık hizmetine yansımaları sonucunda anne sağlığı ve bebek sağlığı göstergelerinde olumlu gelişimler ve değişimler yaşanması beklenmektedir" dedi.

İzmir Kuzey KHB Genel Sekreterliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Op. Dr. Mehmet Özkan ise "Genel Sekreterlik olarak normal doğum hizmetlerinin güçlendirilmesi, normal doğumun desteklenmesi ve sunulan hizmetin kalitesinin arttırılması için pek çok çalışma yürütmekteyiz. Ebelere yönelik düzenlenen 'Ebeler için güncel yaklaşımlarla doğuma bakış' eğitim programının, yürütülen çalışmalara katkı sağlayacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Beş gün teorik beş gün de uygulamayı kapsayan eğitim programı bir yıl sürecek ve 10 grup eklinde devam edecek. Birinci grup eğitim, 35 ebenin katılımı ile başladı.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!