EBA kurs başvurusu için yeni dönem kayıtları devam ediyor!

Güncelleme Tarihi:

EBA kurs başvurusu için yeni dönem kayıtları devam ediyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2017 11:52

EBA kurs başvurusu imkanından faydalanarak Milli Eğitim Bakanlığı'nın açmış olduğu kurslara kayıt yaptıracak olan öğrenciler, 02 Ekim tarihinde ek kurslar için ilk derslerini alacak. Türkiye genelinde birçok ilde gerçekleşecek olan kurslar, okulların durumuna göre programda yer alacak. Peki, EBA kurs başvurusu nasıl yapılacak? İşte, öğrenci ve velilerin merakla araştırdığı EBA kurs başvurusu hakkında detaylı bilgiler

Haberin Devamı

EBA kurs başvurusu için süreç başladı. Öğrenimlerine destek sağlamak için bakanlığın görevlendirdiği kurs öğretmenlerinden ders alacak olan öğrenciler, 24 Eylül tarihine kadar bu kurs başvurularını tamamlayabilecek. EBA kurs başvurusu yapan öğrenciler, 2 Ekim tarihi itibariyle kurslara katılım hakkı elde edecek. Peki, Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenlerinin ek ders hizmeti sunacağı EBA kurs başvurusu nasıl yapılacak?

YILDA 3 KEZ YAPILIYOR

EBA Destekleme ve Yetiştirme Kursları; 1. dönem, 2. dönem ve yaz dönemi kursları olmak üzere üç dönemde açılıyor.  1.dönem, 2. dönem ve yaz dönemi kurslarının başlangıç ve bitiş tarihleri Milli Eğitim Bakanlığı'nın belirlediği tarihe göre gerçekleşecek.

Yaz dönemi kursları, belirtilen tarih aralığına bağlı kalmak şartıyla kurs merkezleri tarafından bir başlangıç ve bir bitiş tarihi belirlenerek açılıyor.

Haberin Devamı

KURSLARA KİMLER BAŞVURABİLECEK?

Kurslara, 24 Eylül tarihine kadar Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî/özel, ortaokullar, imam hatip ortaokulları, resmî/özel ortaöğretim kurumları ve açık öğretim kurumlarına devam eden istekli öğrenciler ile mezun durumdaki kursiyerler başvurabilir.

Resmî örgün eğitim kurumlarına devam eden öğrenciler, açık öğretim okullarına devam eden öğrenciler ile özel öğretim kurumlarına devam eden öğrenciler kayıtlı oldukları okulun bulunduğu ilçe sınırı içindeki kurs merkezlerinden birine e-kurs modülünden başvuru yapabilir. Yaz dönemi kurslarında öğrenciler okullarının bulunduğu il/ilçe sınırları dışında kursa katılabilir.

Resmî örgün eğitim kurumlarına devam eden öğrenciler ile özel öğretim kurumlarına devam eden öğrenciler EBA üzerinden “E-Okul Bilgileri İle Giriş Bölümü”nden kurs başvurusu yapar.

EBA KURS BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ

Açık öğretim okullarına devam eden öğrenciler, kurs başvurusu için halk eğitimi merkezi müdürlüklerinden e-kurs şifrelerini alır. Bu şifre ile e-kurs modülüne giriş yapıp DYK komisyonlarınca belirlenen okulları tercih ederek kurs başvurusunda bulunur.

Kursiyerler, halk eğitim merkezi müdürlüklerine diploma veya mezuniyet belgesi ile müracaat ederek, alacakları e-kurs şifresi ile e-kurs modülü üzerinden başvuru yapar.

Haberin Devamı

Öğrenci/kursiyerler kurs merkezince belirlenen derslerden ve kurs talebinde bulunan öğretmenler arasından tercihte bulunarak başvuru yapar.

Resmî örgün eğitim kurumlarına devam eden öğrenciler ile özel öğretim kurumlarına devam eden öğrenciler, ÖDSGM tarafından yayımlanacak olan elektronik deneme sınavlarına katılabilirler. Açık öğretim okullarına devam etmekte olan öğrenciler ile kursiyerler ise e-kurs kullanım şifresi ile kurs başvurusu yapabilir ve ÖDSGM tarafından yayımlanacak olan elektronik deneme sınavlarına katılabilirler.

BİR SINIFTA MAKSİMUM 25 ÖĞRENCİ OLACAK

Bir sınıfa devam edecek öğrenci/kursiyer sayısının 10’dan az; 20'den fazla olmaması esastır. Öğrenci/kursiyer sayısının 20’ den fazla olması durumunda ikinci sınıf oluşturulur. Ancak, tek sınıflı kurs programlarında sınıf kapasitesi dikkate alınarak öğrenci/kursiyer sayısı 25’e kadar çıkarılabilir.

Haberin Devamı

Aynı yerleşim biriminde birden fazla kurs merkezinin bulunmaması, öğrencilerin taşınma imkânının olmaması gibi sebeplerle sınıf mevcudunun 10’a ulaşamaması durumunda, il/ilçe millî eğitim müdürlüğünün onayı ile beş öğrenciden az olmamak kaydıyla sınıf oluşturulabilir.

KURSLAR 02 EKİM TARİHİNDE BAŞLAYACAK

Başvuru işlemlerinin tamamlanmasının ardından öğrenciler, 2017-2018 kurs dönemine 02 Ekim tarihinde başlayacak. 14 Ocak'ta bitecek bu eğitimleri tamamlandıktan sonra ikinci dönem  Destekleme ve Yetiştirme Kurslarına katılmak isteyen öğrenciler ise 07-18 Şubat tarihlerinde başvuru yapabilecek.
İkinci dönem kursları, 03 Mart 2018 tarihinde başlayacak.

 


Facebook Ülke Direktörü Derya Matraş “Gençler telefonsuz yaşamaktansa küçük parmaklarını kaybetmeyi tercih ediyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!