e-YDS Sınav giriş belgeleri açıklandı.. İşte e-YDS sorgu ekranı

Güncelleme Tarihi:

e-YDS Sınav giriş belgeleri açıklandı.. İşte e-YDS sorgu ekranı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2016 14:43

24 Aralık 2016 tarihinde saat 14:00’de uygulanacak olan Elektronik Yabancı Dil Sınavına (e-YDS 2016/12) başvuruda bulunan adayların, sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemi tamamlanmış olup adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden edineceklerdir.

Haberin Devamı

e-YDS için sınav giriş yerleri belirlendi ve bugün e-YDS sınava giriş belgeleri adayların erişimine açılacak! İşte ÖSYM'nin e-YDS 2016/12 açıklaması ve 2016'nın son YDS sınavı için sınava giriş belgesinin alınması...

e-YDS yani Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı ile ilgili olarak ÖSYM’den gelen açıklamaya göre adayların sınava girecekleri yerler belli oldu. Adaylar diğer ÖSYM sınavlarında olduğu gibi Sınava Giriş belgesini AİS üzerinden edinecekler ki adayların sınav giriş yerleri de bu belgelerde yer alıyor. Sınava giriş belgesi olmayadan adaylar 24 Aralık’taki YDS’ye alınmayacaklar. İşte ÖSYM’nin YDS sınav yerleri ile ilgili açıklaması…

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Elektronik Yabancı Dil Sınavı (e-YDS 2016/12) başvuruları 02-16 Aralık 2016 tarihleri arasında alındı. Başvuru yapan adayların sınava girecekleri yerler belli oldu. İşte e-YDS sınav giriş yerleri ve tüm detaylar...

Haberin Devamı

e-YDS SINAV GİRİŞ YERLERİ İÇİN TIKLAYIN

ÖSYM'nin resmi internet sitesinden yapılan duyuruya göre, 24 Aralık 2016 tarihinde saat 14:00’de uygulanacak olan Elektronik Yabancı Dil Sınavına (e-YDS 2016/12) başvuruda bulunan adayların, sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemi tamamlanmıştır.

e-YDS NEDİR?

e-YDS ÖSYM tarafından elektronik ortamda gerçekleştirilen Yabancı Dil sınavıdır. Sınavda çoktan seçmeli 80 sorudan oluşan test kullanılır. Sınavda sözcük bilgisi, dil bilgisi, çeviri ve okuduğunu anlama soruları bulunmaktadır. İngilizce sınavlarında kullanılan kaynaklar ABD, İngiltere ve Kanada gibi İngilizce konuşulan ülkelere aittir. Bu sınavlarda İngiliz İngilizcesine ait dil alışkanlıkları izlenmekle birlikte Amerikan İngilizcesi kullanımının daha yaygın olduğu durumlarda adaylara bir dezavantaj oluşturmaması için yaygın olan kullanım tercih edilmektedir.

SINAV GİRİŞ BELGESİNDE YER ALAN TEMEL KURALLAR

* Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile adayın fotoğrafı bulunacaktır. Belge üzerinde adayın fotoğrafı bulunması zorunludur.

Haberin Devamı

Adaylar, bu belgelerin yazıcıdan dökümünü edinirken belge üzerinde fotoğraf olmasına özen göstermelidirler. Adaylar internetten edinecekleri bu belgelerinin renkli ya da siyah-beyaz çıktılarını sınav günü yanlarında bulundurmak zorundadır. Belgenin ön ve arka yüzünde ÖSYM’nin belirlediği bilgiler dışında herhangi bir yazı, resim, işaret vb. bulunmamalıdır.

Sınava Giriş Belgesi’ni (fotoğraf görünür bir şekilde) yanında bulundurmayan adaylar sınava alınmayacaktır. Kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için, adayların sınava girecekleri binanın sınav gününden önce görmeleri yararlarına olacaktır. Adaylara Sınava Giriş Belgesi gönderilmeyecektir.

Haberin Devamı

Kurşun kalem, silgi, kalemtıraş, peçete ÖSYM tarafından temin edileceğinden, şeffaf pet şişe içerisindeki su dışında hiçbir araç, gereç, içecek ve yiyeceği sınava gireceğiniz binaya getirmeyiniz. Sınava şeffaf pet şişe içerisinde su getirebilirsiniz.

* Adayların sınava girebilmeleri için Sınava Giriş Belgesinden başka, nüfus cüzdanı/Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı veya pasaportunu yanlarında bulundurmaları zorunludur.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!