e-YDS İngilizce başvuruları başladı

Güncelleme Tarihi:

e-YDS İngilizce başvuruları başladı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2018 09:42

e-YDS İngilizce başvuruları başladı. Adaylar, 1 Şubat Perşembe gününe kadar başvuru yapabilecek. Sınav 10 Şubat Cumartesi günü saat 14.45’te Ankara, İstanbul ve İzmir’deki e-sınav uygulama binalarında yapılacak.

Haberin Devamı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Elektronik Yabancı Dil Sınavı (e-YDS) İngilizce için başvuruların başladığını açıkladı. Buna göre aAdaylar, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden 1 Şubat Perşembe gününe kadar başvuru yapabilecek. e-YDS 2018/2 İngilizce alanı sınavı 10 Şubat Cumartesi günü saat 14.45’te Ankara, İstanbul ve İzmir’deki e-sınav uygulama binalarında yapılacak. Sınav cevaplama süresi 180 dakika olarak belirlendi. Adaylar, saat 14.30’dan sonra sınav binalarına alınmayacak.

Sınava alınacak aday sayısı, e-YDS sınav binalarının aday kapasitesiyle sınırlı olacağından kontenjan Ankara’da 4 bin 200, İstanbul’da 432, İzmir’de 112 olarak açıklandı. Sınav ücretini ilk ödeyen adaylar kontenjana dâhil edilecek. Kontenjan dolduğunda adayların sınav ücretini yatırması sistem tarafından engellenecek, ödeme kabul edilmeyecek. e-YDS, elektronik ortamda yapılacağından, adayların sınavda uygulanacak ara yüzleri sınav öncesinde tanıması ve sisteme aşinalık kazanması amacıyla  deneme e-sınavı hazırlandı. ÖSYM tarafından, bu sınavlara katılacak adayların sınavdan önce deneme sınavından yararlanmaları önerildi.

Haberin Devamı

2018-ELEKTRONİK YABANCI DİL SINAVI (2018 E-YDS) KILAVUZU

DENEME E-SINAV UYGULAMASI

BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!