e-YDS başvuruları başladı

Güncelleme Tarihi:

e-YDS başvuruları başladı
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2017 14:53

29 Nisan’da Ankara, İstanbul ve İzmir’deki e-sınav uygulama binalarında yapılacak e-YDS için başvurular başladı. İngilizce alanında düzenlenecek sınava son başvuru tarihi ise 22 Nisan. Ayrıca 2 Nisan’da uygulanacak YDS'nin giriş belgelerini de ÖSYM'nin internet sitesinde açıkladı.

Haberin Devamı

e-YDS 2017/4 İngilizce alanında, 29 Nisan tarihinde Ankara, İstanbul ve İzmir’deki e-sınav uygulama binalarında yapılacak. Sınava başvurular, 22 Mart- 22 Nisan 2017 tarihleri arasında alınacak. Sınav saat14.30’da başlayıp 180 dakika sürecek. Başlama saatinden 15 dakika önce öğrencilerin sınav binalarına alınma işlemleri tamamlanacak. Öğrenciler saat 14.15’ten sonra içeri giremeyecek.

Sınava alınacak aday sayısı, e-YDS sınav binalarının aday kapasitesi ile sınırlı olacağından kontenjanlar Ankara’da 4 bin 200, İstanbul’da 431, İzmir’de 72 olarak belirlendi. e-YDS ücretini ilk ödeyen adaylar kontenjana dâhil edilmiş olacak. Kontenjan dolduğunda adayların sınav ücretini yatırması sistem tarafından engellenecek, ödeme kabul edilmeyecek ve e-YDS için sınav ücreti ödeme süresi sonlandırılacak.

Haberin Devamı

 e-YDS, elektronik ortamda yapılacağından, öğrencilerin sınavda uygulanacak ara yüzleri sınav öncesinde tanıması ve sisteme aşinalık kazanması amacıyla deneme e-sınavı hazırlandı. Bu sınavlara katılacak adayların sınavdan önce deneme sınavından yararlanmaları öneriliyor. 

2017 ELEKTRONİK YABANCI DİL SINAVI (2017 E-YDS) KILAVUZU

DENEME E-SINAV UYGULAMASI

BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ

YDS giriş belgeleri de açıklandı

Öte yandan ÖSYM, 2 Nisan’da uygulanacak Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) giriş belgelerini de açıkladı. Adaylar sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini, T.C. Kimlik Numarası ve aday şifreleri ile ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden öğrenebilir. 2017-YDS ilkbahar oturumu saat 10.00’da başlayacak. Sınavın başlama saatinden 15 dakika önce öğrencilerin sınav binalarına alınma işlemleri tamamlanacak. Saat 09.45’ten sonra adaylar içeri giremeyecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!