e-YDS başvuru tarihleri açıklandı

Güncelleme Tarihi:

e-YDS başvuru tarihleri açıklandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2015 17:27

2015 yılında yapılacak e-YDS’lerin sınav ve başvuru tarihleri ÖSYM’nin internet adresinde yayımlandı.

Haberin Devamı

Elektronik Yabancı Dil Sınavları (e-YDS), 2015 yılında da devam edecek. 2015 yılında yapılacak e-YDS’lerin sınav ve başvuru tarihleri ÖSYM’nin internet adresinden yayımlandı. e-YDS’nin 2015 yılı için yeni uygulaması İngilizce alanında, 27 Haziran tarihinde Ankara ve İstanbul’daki e-sınav uygulama binalarında yapılacak. Sınava başvurular,11-15 Haziran tarihleri arasında olacak. Sınav, saat 14.00’te başlayacak ve 2.5 saat (150 dakika) sürecek. ÖSYM Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklama şu şekilde:

“6114 sayılı Kanun’un 3’üncü maddesi 2’nci fıkrasının (a) bendinin verdiği yetki ile 2014 yılında merkezimiz tarafından bilgisayar üzerinde (elektronik sınav) yapılmaya başlanan Elektronik Yabancı Dil Sınavları (e-YDS), 2015 yılında da devam edecek. 2015 yılında yapılacak e-YDS’lerin sınav ve başvuru tarihleri ÖSYM’nin internet adresinden yayımlandı. Sınava katılmak isteyen adaylar sınav ücretini, sınava başvuru tarihleri içinde ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan ‘ödemeler’ alanından kredi/banka kartı ile yatıracaklar. Sınav ücreti ödeme işlemi, sınava başvuru tarihinin ilk gününde saat 14.00’te başlayacak, kontenjan dolduğunda sona erecek. Kontenjan dolmadığı takdirde sınava başvuru tarihinin son gününde saat 17.00’de sona erecek. Sınava katılmak için sınav ücretini ödeyen adaylardan merkezimiz kayıtlarında geçerli fotoğrafı olmayanlar, fotoğraf güncelleme işlemlerini sadece başvuru tarihleri içinde ÖSYM Sınav Koordinatörlükleri’nden, resmi iş gününde ve resmi iş saatlerinde yapacaklar. Başvuru süresi bittikten sonra fotoğraf güncelleme işlemi yapılamayacak. Merkezimiz kayıtlarında geçerli fotoğrafı olmayan adaylara Sınava Giriş Belgesi düzenlenmeyecek.

Haberin Devamı

Sınava alınacak aday sayısı, e-YDS sınav binalarının aday kapasitesi ile sınırlı olacağından (Bu sınavda kontenjan, Ankara’da 204, İstanbul’da 75 olacak) sınav ücretini ilk ödeyen adaylar kontenjana dâhil edilmiş olacak. Kontenjan dolduğu takdirde adayların sınav ücretini yatırması sistem tarafından engellenecek, ödeme kabul edilmeyecek ve e-YDS için sınav ücreti ödeme süresi sonlandırılacak. Adaylar, 2015 Elektronik Yabancı Dil Sınavı (2015 e-YDS) Kılavuzuna aşağıdaki bağlantıdan erişebilecekler. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacak. Kılavuzda, sınav ücretinin ödenmesi, başvuru, sınav, değerlendirme, sınav sonuçlarının kurumlarca kullanımı ile ilgili ayrıntılı bilgiler yer alıyor. Sınava başvuracak adayların bu kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekiyor.

Haberin Devamı

e-YDS, elektronik ortamda yapılacağından, adayların sınavda uygulanacak ara yüzleri sınav öncesinde tanıması ve sisteme aşinalık kazanması amacı ile bir deneme e-sınavı hazırlandı. Bu sınavlara katılacak adayların sınavdan önce deneme sınavından yararlanmaları önemli. Adaylar, ‘Deneme e-Sınav Uygulaması’na aşağıdaki bağlantıdan erişebilecekler.”

2015 Elektronik Yabancı Dil Sınavı (2015 e-YDS) Kılavuzu
Deneme e-Sınav Uygulaması

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!