E-vergi sanayiciye yaradı

Güncelleme Tarihi:

E-vergi sanayiciye yaradı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 29, 2016 11:08

- Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sütcü: - "E-vergi sistemi güçlendi, ihracatçının vergi iadesi sıkıntısı aşıldı. Artık sanayicilerimiz daha fazla üretim, daha fazla istihdam ve daha fazla katma değer oluşturmaya yoğunlaşıyor"

Haberin Devamı

ADANA (AA) - Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü, ihracat yapan sanayicilerin "e-vergi" sisteminde altyapının güçlendirilmesiyle vergi iadesi ve mahsuplaşma konularındaki sıkıntıları aştıklarını, artık daha fazla üretime yoğunlaştıklarını belirtti.

Adana Hacı Sabancı OSB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Adana Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Tunalı, "Vergi Haftası” dolayısıyla Adana OSB Başkanı Bekir Sütcü ile yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti.

Sütcü, ziyarette yaptığı konuşmada, Hacı Sabancı OSB'nin alan büyüklüğü ve ticaret hacmi bakımından Türkiye genelindeki 290 OSB arasında ilk 10 içinde yer aldığını, 19 sektörde 400 sanayicinin ülke ekonomisine daha fazla katma değer kazandırmak için uğraş verdiğini kaydetti.

Haberin Devamı

Eğitimden sağlığa, ulaşımdan enerji ve güvenliğe kadar yaşamın her alanında kamu hizmetlerinin sürdürülebilmesi için ödenen vergilerin geleceğe yapılan yatırım olduğunu ifade eden Sütcü, vergi ödemelerinin düzenli yapılması kadar ihracat gerçekleştiren sanayicilerin KDV iadelerinin aksatılmadan verilmesinin de büyük önem taşıdığının altını çizdi.

Adana’nın yaklaşık 2 milyar dolarlık ihracatının yarıya yakınını OSB’deki sanayicilerin gerçekleştirdiğini belirten Sütcü, şunları kaydetti:

"Hem yönetim kurulu hem de sanayicilerimizle bir araya geldiğimiz toplantılarda ihracatta KDV iadesi konusunu değerlendirdik. KDV iadelerinin elektronik ortamda değerlendirildiği ilk zamanlarda birtakım sıkıntılar yaşandı. Sistem altyapısının güçlendirilmesiyle artık vergi iadesi ve mahsuplaşmalarda gecikmeler geride kaldı. İhracat yapan sanayici vergi iadesini gecikmeden alıyor. E-vergi sistemi güçlendi, ihracatçının vergi iadesi sıkıntısı aşıldı. Artık sanayicilerimiz daha fazla üretim, daha fazla istihdam ve daha fazla katma değer oluşturmaya yoğunlaşıyor."

Adana Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Tunalı da kamu hizmetlerinin etkin ve verimli şekilde yürütülebilmesi için gerekli finans kaynağının sağlanmasında vergi gelirlerinin büyük önem taşıdığını kaydetti.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!