e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi öğrenci ve veli girişi nasıl yapılır?

Güncelleme Tarihi:

e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi öğrenci ve veli girişi nasıl yapılır
Oluşturulma Tarihi: Şubat 29, 2016 10:12

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından veliler ve öğrenciler için hizmete sunulan e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) sayesinde öğrencilerle alakalı bir çok bilgiye anında ulaşılabilmekte. Hem velilerin hem de öğrencilerin kullanabildikleri VBS sistemine giriş yapmak da oldukça kolay. Peki, e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi girişi nasıl yapılır? e-Okul Veli Bilgilendirme Sisteminin sunduğu hizmetler nelerdir? Tüm detaylar haberimizde...

Haberin Devamı

İkinci dönemin başlamasıyla beraber bir süre ara verilen e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi de aktif olarak kullanılmaya başladı. Özellikle velilerin çocuklarının durumunu öğrenmek için kullandıkları e-Okul VBS sistemi sayesinde öğrencinin notundan, devamsızlık durumuna, duyurulara ve sınav tarihlerine kadar pek çok bilgiye erişilebiliyor.

E-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ ÖĞRENCİ VE VELİ GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemine giriş yapmak isteyen öğrenci veya velilerin öncelikle  ‘https://e-okul.meb.gov.tr/’ web sitesine giderek istenen bilgileri (Öğrenci T.C. Kimlik No, Öğrenci Okul No ve Güvenlik Rakamlarını) girmesi gerekmektedir. Sonrasında sisteme giriş yapan kullanıcılar sol tarafta bulunan panelden öğrenci ile alakalı tüm bilgilere ulaşabilirler.

Haberin Devamı

E-OKUL MODÜLÜ İLE NELER ÖĞRENİLİR

e-Okul modülünü kullanan kullanıcılar sistemde şu bilgilere ulaşabilirler;

- Devamsızlık durumu

- Sınav sonuçları

- Şube başarı ortalaması

- Karne notları

- Sınav tarihleri

- Aldığı belgeler

- Yıl sonu notları

- Haftalık ders programı

- Sınıf bilgileri

- Nakil durumu

-Öğrencinin okuduğu kitaplar

-Duyurular

E-OKUL MOBİL UYGULAMASI NASIL KULLANILIR?

Akıllı telefon kullanımının yaygınlaşmasıyla beraber öğrenciler ve veliler için geliştirilen e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi artık bir uygulama olarak telefonlarda da kullanılabilecek. MEB e-Okul mobil uygulamasıyla velilerin ve öğrencilerin her an istedikleri yerden öğrenci bilgilerine ulaşmasını sağlıyor.

e-Okul mobil uygulamasıyla veliler devamsızlık ve not bilgilerine kolaylıkla erişim sağlayabildiği gibi, sınav tarihleri, okul duyuruları, nakil işlemleri ve öğrencinin okuduğu kitaplara da uygulamayla ulaşabilecekler.

e-Okul uygulamasını indirmek isteyen veliler Android işletim sistemine kayıtlı bir telefon kullanan veliler ‘e-Okul Veli Bilgilendirme’ ismi ile, İOS telefon kullanan veliler ise‘MEB E-OKUL VBS’ ismi ile uygulamayı cep telefonlarına kolaylıkla indirebilirler.

MEB MOBİL SERVİSİ İLE ÖĞRENCİ BİLGİLERİ CEBİNİZDE!

e-Okul modülünün yanı sıra Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından veliler için MEB Mobil Servisi uygulaması geliştirilmiştir. Bu uygulama sayesinde Milli Eğitim Bakanlığı veri tabanında yer alan öğrenci bilgileri SMS yolu ile takip edilebilmektedir.

Haberin Devamı

MEB Mobil Bilgi Servisini yurt içinde yaşayan ve okul kaydı aktif olan öğrenci ve öğrenci velileri kullanabilir.

Mobil Servis uygulamasıyla veliler e-Okul modülünde olan bazı hizmetlerden yararlanabilmektedirler. Bu hizmetler ise şu şekildedir;

Devamsızlık Bilgileri

Sınav Sonuç Bilgileri

Sınav Tarihleri

Karne Notları

Diploma Notu

Proje Bilgileri

Kayıt Alınması / Silinmesi Bilgisi

Nakil Bilgisi

MEB MOBİL BİLGİ SERVİSİ ÜYELİĞİ NASIL YAPILIR?

MEB Mobil Bilgi Servisinden yararlanmak isteyen kullanıcıların cep telefonlarından eğitim bilgilerini almak istediği öğrencinin T.C. kimlik numarasını yazarak 8383'e göndermesi gerekmektedir. sonrasında T.C. kimlik numarasını yazdığının öğrencinin bilgileri SMS olarak cep telefonunuza gelmeye başlayacaktır.

 

BAKMADAN GEÇME!