E Okul VBS ne zaman açılacak? E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi neden açılmıyor?

Güncelleme Tarihi:

E Okul VBS ne zaman açılacak E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi neden açılmıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2017 10:12

E Okul not görüntüleme sistemi karne haftasının yaklaşması sebebiyle milyonlarca öğrenci tarafından araştırılmaya başlandı. E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi ne zaman açılacak sorusuna cevap arayan vatandaşlar, proje ve performans notlarını görebilmek için sisteme giriş yapmak istiyor. Peki, E Okul VBS ekranı ne zaman açılacak? İşte, konuyla ilgili bazı detaylar

Haberin Devamı

E-Okul not görüntüleme sisteminin neden kapandığını merak eden milyonlarca öğrenci büyük bir merakla araştırmalarına devam ediyor. Okulların kapanmasına artık çok az bir süre kala milyonlarca öğrenci notlarının tamamlanmış halini görmek istiyor ve tatillerini rahatlıkla yapmak istiyorlar. Fakat e-okul not görüntüleme sistemine giremeyen öğrenciler 'e-okul neden açılmıyor?' sorularını sorguluyor. Peki, E-Okul not görüntüleme sistemi neden kapandı? E-Okul VBS sistemine nasıl giriş yaparım?

Okulların kapanmasına az bir süre kala e- okul VBS sistemi çok daha aktif bir şekilde kullanılmaya başlandı. Milyonlarca öğrenci, 9 Haziran Cuma günü son ders zilinin çalması ile birlikte karnelerini alıp 3 aylık bir tatil sürecine girecek. Hem öğrenciler hem de en az onlar kadar heyecanlı olan veliler, 9 Haziran öncesinde karne notlarını görüntüleyebilmek için e- okul veli bilgilendirme sisteminden faydalanmaya çalışıyor. Ancak performans kanaatleri, proje notları ve sınav puanlarının görüntülendiği sistem olan e- okul veli bilgilendirme sistemi ‘not sorgulama’ sayfası erişime kapatıldı. Notlarını görüntüleyemedikleri için hayalkırıklığı yaşayan öğrenciler bu durumun nedenini merak ediyor.

Haberin Devamı

E OKULA GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ

E-OKUL NEDEN KAPANDI?

e-Okul VBS’de karne notlarının görüntülenmemesinin sebebi öğrencilerin hangi belgeyi alacağını erkenden görmesini engellemek. MEB konuyla ilgili resmi bir açıklama yapmamasına karşın e-Okul sınav sonuçları sayfası karnelerin dağıtılmasından sonra açılacak. Milli Eğitim Bakanlığı'nın ikinci bir kararına kadar not görüntüleme sayfasına erişemeyecek olan öğrenciler, bu esnada yalnızca devamsızlık bilgilerini görüntüleyebilecek.

E-OKUL SİSTEMİ'NE NASIL GİRİŞ YAPABİLİRİM?

Yenilenen e-okul sistemi artık öğrencilerin, öğretmenlerin ve velilerin düzenli bilgi alabileceği bir platform haline geldi. Öğrenciler hakkında bütün bilgilerin var olduğu bu sistem, eğitim alanında büyük şeffaflık sağlarken bilgilerin erişim kolaylığı açısından da işleri oldukça kolaylaştıran bir yöntem haline geldi. Öğrencilerin sistem bilgilerine T.C kimlik no ve okul numaraları kolayca erişim sağlanabiliyor.

Haberin Devamı

2017 OKULLAR NE ZAMAN BİTİYOR?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklama göre 2016 - 2017 eğitim öğretim yılı 9 Haziran 2017 Cuma günü sona erecek. Öğrenciler karnelerini ve başarılı belgelerini bugün alacak. 2017-2018 Eğitim öğretim yılı 18 Eylül 2017 Pazartesi günü, okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5’inci sınıflarındaki öğrenciler eğitim ve öğretime hazırlanması, okulların açıldığı hafta içerisinde dersler ile eş zamanlı olarak yapılacak.

BAKMADAN GEÇME!