E-Okul mobil uygulaması VBS'yi herkes kullanabilir mi?

Güncelleme Tarihi:

E-Okul mobil uygulaması VBSyi herkes kullanabilir mi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2016 15:39

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi yani VBS mobil uygulamasını kullanmak için cihazınıza indirmeniz gerekmektedir. VBS mobil uygulamasını cihazı indirmeye uygun olan herkes kullanabilir mi? E-Okul VBS yani Veli Bilgilendirme Sistemi ile ilgili merak ettiklerinizi haberimizde bulabilirsiniz.

Haberin Devamı

Veliler ve öğrenciler için kolaylık sağlayan öğretmenlerin öğrencilerin notları, devamsızlık bilgileri gibi bilgileri girdiği VBS’yi kullanmak çok basittir. Veli Bilgilendirme Sisteminin mobil uygulaması ile veliler çocuklarının devamsızlıkları, sınav tarihleri ve notları gibi birçok bilgiye ulaşabilirler. E-Okul giriş bilgileri ve daha fazlasını haberimizde bulabilirsiniz.

E-OKUL GİRİŞ İÇİN TIKLAYIN

E-OKUL GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

E-Okul girişi yapmak oldukça kolaydır. İlk yapmanız gereken yukarıda verdiğimiz bağlantıya tıklamanız. Daha sonra açılan sayfadaki 'öğrenci kimlik no' , 'Öğrenci okul no' ve yan tarafında çıkan resimdeki rakamları yazarak giriş tuşuna basmanız gerekiyor. Ardından karşınıza gelen ekranda öğrenciyi doğrulamak ve sorulan sorulara göre T.C kimlik no üzerindeki bilgileri girmeniz gerekecek. Bu işlemlerin ardından e-okul öğrenci sayfasına girişini tamamlamış oluyorsunuz.

Haberin Devamı

E-Okul, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri (MEBBİS) projesi kapsamında 2007 yılının Ocak ayında kullanıma açılmış olan bir okul yönetim bilgi sistemi web yazılımıdır. Bir öğrencinin okula kaydından başlayıp, mezuniyetine kadar olan tüm süreci içeren bir sistemdir. Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilmektedir.

E-OKUL MOBİL BİLGİ SERVİSİ İÇİN TIKLAYIN

E-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİNDEN NELERE BAKABİLİRSİNİZ

*Not bilgisi

*Devamsızlık bilgisi

*Sınav Tarihleri

*E-karne

*Sınav başvuru sonuçları

*Şube başarı ortalaması

*Nakil işlemleri

*Ders programı gibi bilgilere bakabiliriz

BAKMADAN GEÇME!