E okul üzerinden TEOG sonuçlarını nasıl öğrenebilirim?

Güncelleme Tarihi:

E okul üzerinden TEOG sonuçlarını nasıl öğrenebilirim
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2015 10:28

TEOG sınavlarının yapılması ile beraber öğrenci ve velilerin ilk adresi e okul oldu. Peki, e okul VBS girişi nasıl yapılır? e okul üzerinden TEOG sonuçlarına nereden ulaşabilirim?

Haberin Devamı

E okul, 2007 yılında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kullanıma açılan hizmet sistemidir. E okul bir öğrencinin eğitime başladığı günden itibaren mezun olana kadar takip eder. Tüm özel veya resmi anasınıfı, ilköğretim, ortaöğretim ve lise kurumlarının kullanması gereken bir yazılımdır. Veli bilgilendirme ve yönetim olarak iki farklı girişi vardır.

E OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ (VBS) NEDİR?

E okul Veli Bilgilendirme Sistemi, velilerin çocuklarının ders başarılarını, sonuçlarını takip edebileceği bilgilendirme yazılımıdır. Online site üzerinden öğrenci bilgilerine ulaşımı sağlar. Veliler tarafından oldukça kullanılan sistem ile eğitim bilgilerinizi öğrenebilirsiniz.

E okul üzerinden TEOG sonuçlarını nasıl öğrenebilirim


E OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİNDEN NELERE BAKABİLİRİZ?

Haberin Devamı

*Not bilgisi
*Devamsızlık bilgisi
*Sınav Tarihleri
*E-karne
*Sınav başvuru sonuçları
*Şube başarı ortalaması
*Nakil işlemleri
*Ders programı
*TEOG giriş yeri
*TEOG sonuçları gibi bilgilere bakabiliriz.

 E OKUL VBS GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

E Okul VBS’ ye giriş yapabilmek için; öğrencinin T.C kimlik numarası, okul tarafından belirlenen okul numarasına ihtiyaç vardır. Girişte bulunan bilgileri doldurmanız halinde önünüze yalnızca size ait olan bilgilerin sorulduğu güvenlik sayfasına geleceksiniz. Burada rastgele çıkan öğrenciye ait kimlik bilgilerini ve öğrencinin fotoğrafını seçmeniz gerekmektedir.

E OKUL GİRİŞ İLE TEOG SINAV SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

E-Okul veli bilgilendirme sistemine giriş yapacak olan velilerin öncelikle e okula giriş yapması gerekiyor. Bu sayfa açıldığında karşınıza çıkan panelde öğrencinin kimlik bilgileri ve okul numarasını girmeniz gerekmektedir. Siteye erişim sağlandıktan sonra sayfanın sol tarafında menü ve bilgi alanlarının yer aldığı bir panel açılacaktır. Bu panel üzerinde "TEOG sınav sonuçları" başlığı karşınıza çıkar. Bu başlığa tıklayarak TEOG sınav sonuçlarına ulaşabilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası: