E-KPSS adaylarının geleceğine ışık tutuyorlar

Güncelleme Tarihi:

E-KPSS adaylarının geleceğine ışık tutuyorlar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2017 14:25

E-KPSS adaylarının geleceğine ışık tutuyorlar

Haberin Devamı

GAZİANTEP,(DHA)- GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Engelli Koordinasyon Merkezi, E-KPSS’ye hazırlanan vatandaşların geleceğine ışık tutuyor. Merkezden faydalanan engelli vatandaşlar, verilen eğitimlerden oldukça memnun.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Engelli Koordinasyon Merkezi’nde dezavantajlı durumda olan engelli vatandaşların sınavlara eşit şartlarda hazırlanabilmesi için E-KPSS hazırlık kursları başladı. Engelli vatandaşların toplumda daha aktif rol oynamalarının ve çalışma hayatına katılmalarının amaçlandığı kurslarla, vatandaşların Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı öncesi verimli hazırlanmaları sağlanıyor.
Merkezde Türkçe, Matematik, Coğrafya ve Tarih derslerinde eğitim alan engelli vatandaşlar, belediyenin sağladığı bu destekle birlikte, başarı için azimle çalışıyor. Merkezde E-KPSS eğitimi alan memur adayları, KPSS’ye evde çalıştıklarını, merkezin açılmasıyla birlikte eğitimlerine merkezde devam ederek sınava daha verimli çalışıyorlar.
Merkezde eğitim alan E-KPSS öğrencisi Merve Sezer; “Doğuştan kas çekmesi hastasıyım. 21 seneden beri engelliyim. Sosyal medya aracılığıyla merkezden haberdar oldum. Birkaç arkadaşımızla birlikte görüşüp burada eğitim almaya başladık. 2 aydır merkezde E-KPSS ve YGS eğitimi alıyorum. Serbest kartlarımız olduğu için ulaşımda sorun yaşamıyoruz. Daha önce kendi imkânlarımla çalışıyordum. Merkeze geldikten sonra eğitmenler desteğiyle bir nebze daha iyi eğitim alıyorum. Bu merkezin daha çok tanıtılmasını ve daha fazla engelli vatandaşın buraya gelmesini talep ediyorum” ifadelerine yer verdi.
Merkezdeki kurslardan faydalanan Abdulkadir Arslan; “Ortopedi engelliyim. Lise mezunuyum. Belediyemize böyle güzel bir merkez yaptığı için teşekkür ediyorum. Yaklaşık 1 aydır kurslardan faydalanıyorum. Sınav yapılana kadar da devam edeceğim. 2016 yılında E-KPSS’ye girdiğimde kendi imkânlarımla çalışıp 75 puan almıştım. Fakat puanım yeterli olmadığı için yerleşemedim. Bunun sebebi sürenin yetersiz gelmesiydi. Matematik sorularında zorlanıyorum” diye konuştu.
E-KPSS öğrencisi Ahmet Akpınar, "Yüzde 52 oranında el ve ayak bileğimde doğuştan damar gerilmesi engeli var. Lise mezunuyum. E- KPSS eğitimlerinde merkeze gelmemin bana çok büyük faydası oldu. Önemli konular ayrıntılarıyla birlikte işleniyor ve konuları daha iyi anlıyorum. Önceden kendi çabalarımla sınavlara hazırlanırken merkezi keşfetmemle birlikte sınava daha iyi çalışıyorum. Kursun faydasını görüyorum" dedi.
İş ararken sıkıntı yaşadıklarını belirten Akpınar, “Biz engelliler olarak fabrikada çalışamıyoruz. Engel düzeyimize göre iş belirlememiz gerekiyor. Özel sektörde bu sorunla çok karşılaştık” şeklinde konuştu.
Kurs öğrencilerinden Samet Çevikdal, “Lise mezunuyum. 2 yıldır iş arıyordum ve beni işe almadılar. Babam fabrika işçisi, ona yük olmak istemiyorum. Kendi ayaklarımın üzerinde durup para kazanmak istiyorum.  Sağ kolumu kullanamıyorum. Özel sektörde işe alınmadığım için E-KPSS’ye hazırlanmaya karar verdim. Merkezden haberdar olduktan sonra burada ders çalışmaya ve kurs almaya başladım. Kurslarla birlikte konuları daha iyi anlıyorum” dedi.
Kurs Eğitmeni Mahmut Deniz ise, “Türkçe derslerinin eğitmenliğini yapıyorum. Öğrencilerimizin böyle bir kursa katılıyor olması çok önemli. Derslerde başarıları gün geçtikçe artıyor. Biz öğrencilerimizin daha sosyal ve daha aktif olmalarını istiyoruz. Merkez aracılığıyla eğitim seviyeleri artarken kendilerini kültürel aktivitelerle de geliştirmelerini önemsiyoruz. E-KPSS öğrencilerimiz Çanakkale’ye gitmek istiyor, belediyemizin ve engelli derneklerinin öğrencilerimize bu konuda destek olmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!