E-devletin yeni hizmetleri nelerdir?

Güncelleme Tarihi:

E-devletin yeni hizmetleri nelerdir
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2016 15:48

E-devlet hizmeti tüm ülkedeki resmi ve bürokratik yüklerin elektronik ortama taşınması ile oldukça fazla ölçüde hafifledi. Vatandaşlar için büyük kolaylık sağlayan e devlet giriş nasıl yapılır? E devlet şifresi ile nasıl işlem yapılır? Son zamanlarda e devlet sisteminde altı yeni hizmet daha eklendi. Bu hizmetlerden birisi de e devlet mezar yeri sorgulama sistemidir. Peki mezar yeri sorgulama işlemi nasıl yapılır?

E-DEVLETİN SUNDUĞU YENİ HİZMETLER NEDİR?

Haberin Devamı

E devlet sistemi artık yeni uygulama ile karşınızdadır. Bu hizmetler; mezar yeri sorgulama, vefat bilgisi sorgulama, ücret tarifesi sorgulama, beyan bilgisi sorgulama, tahakkuk bilgisi sorgulama ve tahsilat bilgisi sorgulamadır. E-devletin yeni gündeme gelen İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından sunulan altı hizmetten birisi de mezar yeri sorgulamadır. Artık e devlet kapısı üzerinden İstanbul’daki mezar yerleri kolayca sorgulanıp bulunabilecek. Vefat eden yakınlarınızın mezar yerleri bu sistem ile kolayca görülebilecek. Bunun dışında e devlet uygulaması sayesinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi hizmetleri ile tüm vatandaşlar yakınlarının kabir yerlerini, vefat bilgilerini, beyan, tahakkuk ve tahsilat bilgilerini ve ücret tarifesini çabucak öğrenebilecek. Bunlar ile ilgili tüm işlemleri e devlet sistemi ile gerçekleştirebilecek.

Haberin Devamı

E-DEVLET SİSTEMİNE NASIL GİRİŞ YAPILIR?

Bu sisteme giriş yapabilmek için önce e-devlet internet adresine gitmelisiniz. Ardından açılacak olan ekranın sol bölümünde bulunan e-hizmetler butonuna tıklamalısınız. Daha sonra sayfanın yine sol kısmında bulunan yerde işlem yapacağınız kurumun baş harfini yazarak hızlı bir arama yapabilirsiniz. Örneğin veli bilgilendirme sistemini arıyorsanız ‘V’ yazarak bulabilirsiniz. Bu işlemden sonra  açılan sayfada ‘Kimliğimi Şimdi Doğrula’ butonuna basmalısınız. Bundan sonra T.C. kimlik numaranız ve e devlet şifrenizi girerek sisteme giriş yapabilirsiniz.

E-devletin yeni hizmetleri nelerdir

E-DEVLET ÜZERİNDEN HANGİ  HİZMETLERİ ALABİLİRSİNİZ?

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı olarak Gelir Testi Sonucu Sorgulama, Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama, Şehit Yakınları, Gazi ve Gazi Yakınları İstihdam Başvuru Sorgulama yapabilirsiniz. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na bağlı olarak Mobil/Sabit/İnternet/Kablo TV/Uydu İşletmecilerinden Borç ve Alacak Sorgulama, Baz İstasyonları Ölçüm Bilgileri, Cep Telefonu Numarası Eşleştirme, IMEI Kaydet, IMEI Sorgulama, Numara Taşıma Sorgulama yapabilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumu’na bağlı olarak 4A Emekli Aylığı Kesintileri, 4A Emekli Aylık Bilgisi, 4A Emekli Ödeme Bilgileri, 4B Borç Durumu, 4B Emekli Aylığı Kesintileri,4B Aylık Bilgisi, 4B Tescil Kaydı, 4C Emekli Aylığı Kesintileri, 4C Bir Aylık Maaş Tercihi, 4C Tescil Kaydı sorgulama gerçekleştirebilirsiniz. Adalet Bakanlığı’na bağlı olarak Mahkeme Dava Dosyası Sorgulama, Adli Sicil Kaydı Sorgulama ve Belge Doğrulama yapabilirsiniz. Milli Savunma Bakanlığı’na bağlı bulunan hizmetler Askerlik Durum Belgesi Sorgulama, ASAL Bedelli Askerlik Başvurusu, ASAL Celp Dönem Tercihi’dir. Doğal Afet Sigortaları Kurumu kapsamında poliçe sorgulama hizmeti alabilirsiniz. Başbakanlığa bağlı bulunan BİMER Yeni Başvuru, BİMER Başvuru Sonucu Sorgulama yapabilirsiniz. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sunulan MEB Sınav Sonuç Sorgulama, MEB Sınav Yeri Sorgulama hizmetlerinden faydalanabilirsiniz. Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı olarak Araç Sorgulama, Sürücü Belgesi Ceza Puanı Sorgulama hizmetlerini kullanabilirsiniz. PTT’ye bağlı olarak Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) Hesap Bilgileri Sorgulama, Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) İhlali Geçiş Bilgileri Sorgulama yapabilirsiniz.





BAKMADAN GEÇME!