E-devlet üzerinden Bağ-Kur borç sorgulama

Güncelleme Tarihi:

E-devlet üzerinden Bağ-Kur borç sorgulama
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2015 10:25

E-devlet ile bağ-kur prim borcunuzu online olarak sorgulayabilirsiniz. Bağ-kur, online olarak borç sorgulama nasıl yapılır? 

Haberin Devamı

E devlet üzerinden hizmet sunan SGK aracılığı ile Bağ-kur borç sorgulama yapabilecek kişiler, Bağ-kur sigortası üzerinden tüm borçlarını görüntüleyebilir. Bağ-kur borç sorgulama yapacak kişilerin bu konuda online olarak e devlet ile işlem yapması gerekir. E devlet üzerinden sunulan, Bağ-kur borç sorgulama sayesinde güncel borç durumu takip edilebilemektir.

BAĞ-KUR BORÇ SORGULAMA İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR?
SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) ’nın, Bağ-kur (4B) birimi, diğer iki sigorta biriminden biraz daha farklı şekilde hizmet sunmaktadır. Bağ-kur (4B) sigorta birimine bağlı olarak çalışan vatandaşlar, kendi primlerini kendileri ödemek durumundadır. Bundan dolayı, Bağ-kur’a bağlı olarak çalışan vatandaşların, sürekli olarak Bağ-kur borç durumlarını takip etmeleri gerekir.

E-devlet üzerinden Bağ-Kur borç sorgulama


Bağ-kur borç sorgulama işlemleri de internet aracılığı ile yapılabilmektedir. İnternet üzerinden Bağ-kur (4B) borç sorgulama işlemlerinizi yapabilmek için ilk önce www.türkiye.gov.tr adresine giriş yapınız.

-Daha sonra ise açılacak sayfada sol kısımda yer alan E-Hizmetler bölümene tıklayınız.

-Bu bölümde açılacak olan sayfada Sosyal Güvenlik Kurumu başlığını bulunuz. Bu bölümü bulduktan sonra ise kurumun başlığı altında yer alan 4B borç sorgula butonuna basınız.

-Bu adımı da yerine getirdikten sonra ise açılacak olan sayfada kimliğimi şimdi doğrula butonuna basınız.

-Bu butona bastıktan sonra ise açılacak olan sayfada TC kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi ilgili alanlara girmeniz gerekmektedir. Bu bilgileri girmenden sorgulama işlemini yapamazsınız. E-Devlet şifeniz yoksa size en yakın PTT şubesine giderek şifre sahibi olabilirsiniz.

-Şifre aldıktan ya da şifreniz varsa şifrenizi ilgili alana girdikten sonra sorgula butonuna basarak BAĞ-KUR borç sorgulama işlemini yerine getirebilirsiniz.Ekranda görüntülenecek olan borçların güncel borçlar ve eski dönemlere ait olan ve faiz işlenen borçlar olarak ayrı ayrı görüntülenmesi mümkündür.

E-devlet üzerinden Bağ-Kur borç sorgulama



Bu şekilde borçlar için detaylı bir şekilde bilgi sağlanabilmektedir. Sizler de sunulan hizmetlerden yararlanabilirsiniz. Ayrıca Bağ-kur borç-sorgulama sonrasında tüm borçların ödenmesi de mümkün kılındığından Bağ-kur ile ilgili gereken tüm işlemler online olarak yapılabilmektedir.

BAĞ-KUR BORÇ ÖDEME ONLİNE NASIL YAPILIR?
Borç görüntülemesi sonrasında isteğe bağlı olarak ödeme işlemleri de yapılabilmektedir. Online olarak yapılacak ödemelerde kredi kartı üzerinden tüm prim borçları ödenebilir. Bu sayede ek bir işlem yapılmasına gerek kalmadığı gibi sigortalı kişilerin kurumlara gitmesine de gerek kalmamaktadır.

Haberle ilgili daha fazlası: