e-Devlet SGK GSS borç sorgulaması nasıl yapılır?

Güncelleme Tarihi:

e-Devlet SGK GSS borç sorgulaması nasıl yapılır
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2016 08:46

Sosyal Güvenlik Kurumu Genel Sağlık Sigortası prim borçları e-Devlet üzerinden nasıl öğrenilir? SGK GSS prim borçları nasıl ödenir? İşte detaylar…

Haberin Devamı

18 yaşını dolduran ve genel sağlık sigortası olmayan her vatandaşın yararlanabileceği bir hizmet olan Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borçlarını, e-Devlet uygulaması üzerinden Sosyal Güvenlik Kurumu bölümüne girerek, Genel Sağlık Sigortası Tescil ve Prim Borcu Sorgulama kategorisine erişim sağlayan vatandaş, sisteme TC kimlik numarası ve şifresi ile giriş sağlıyor. Buradan GSS prim borcu takip edebilme, öğrenebilme ve kredi kartından ödeme imkanı sunuluyor.

Tüm vatandaşların sağlık hizmetinden faydalanmasını sağlayan GSS uygulamasından faydalanabilmek için belli bir miktar prim ödemesi yapılması gerekiyor. Bu prim ücretini öğrenmeye ve kontrol etmeye olanak sağlayan SGK uygulamasına da GSS borç sorgulama işlemi adı veriliyor. Kendi sigorta priminizi ödeyerek sağlık hizmetlerinden faydalanma imkanı sunan GSS ödemesi yapmak isteyenler artık saatlerce sıra beklemek ya da evraklarla uğraşmak zorunda bırakılmıyor.

Haberin Devamı

SGK GSS BORÇ SORGULAMA NASIL YAPILIR?

SGK GSS borç sorgulama işlemlerinizi internet üzerinden online olarak şu şekilde yapabilirsiniz; İlk olarak turkiye.gov.tr adresine giriş yapmalısınız. Girişi gerçekleştirdikten sonra yeni açılan sayfaya TC kimlik numarası ve e-Devlet şifresi girmelisiniz. Daha sonra açılacak menünün sol kısmında bulunan e-Hizmetler sekmesine tıklamalısınız. Bu işlemi tamamladıktan sonra açılacak menünün yine sol bölümünde bulunan harflerden Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ilk harfi olan S harfini seçmelisiniz. Bu işlemi de yerine getirdikten sonra SGK içerisinde yer alan Diğer Hizmetler kategorisindeki ‘Genel Sağlık Sigortası Tescil ve Prim Borcu Sorgulama’yı tıklamalısınız. Bu işlemler tamamlandıktan sonra sorgulamanızı yapabilirsiniz.

‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden herhangi birisi kullanılarak giriş yapılan turkiye.gov.tr sitesi, vatandaşa, SGK GSS tescil ve prim borcu öğrenebilme imkanı sunuyor.

e-Devlet şifreniz yoksa sisteme giremezsiniz. Sistemden yararlanmak ve işlem yapmak için şifrenizin mutlaka olması gerekiyor. Şifrenizi TC kimlik kartı ile PTT şubelerinden 2 TL ücret karşılığında alabilirsiniz. PTT şubesinden TC kimlik kartınıza tanımlı şifre verilecek. Sisteme ilk girdikten sonra bu şifreyi değiştirmelisiniz.

Haberin Devamı

E-DEVLET İLE GSS BORCU SORGULAMAK İÇİN TIKLAYIN!

BAKMADAN GEÇME!