E- devlet ile KYK Borç Sorgulama İşlemi

Güncelleme Tarihi:

E- devlet ile KYK Borç Sorgulama İşlemi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2016 17:01

E- devlet sayesinde artık her türlü işleminizi internet aracılığıyla çok kısa sürede yapabilirsiniz. KYK borç ödeme sorgulama işleminizi de e-devlet kapısından kolayca yapabilir, taksitlerin hangi ay başlayıp biteceğini, ne kadar ödeme yapacağınız gibi detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

E Devlet sayesinde, gerekli kuruma giderek yaptığımız işlemler dönemi geride kaldı. Artık devletin sağladığı hizmetlerden yararlanmak için elektronik sistem ile kendinize ait sayfada tüm işlemlerinizi yapabilirsiniz. KYK öğrenim kredi borcunuzu da E- devlet aracılığıyla öğrenebilirsiniz.

E DEVLET GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ

KYK borç sorgulama işleminizi; e-Devlet Kapısı'ndan, Ziraat Bankası'ndan ve T.C. Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun web sayfasından gerçekleştirebilir, ödemeniz gerek tutarı öğrenebilir, taksitlerin hangi aylarda başlayacağı ve ne kadar ödeme yapacağınız da bu işlem sayesinde öğrenebileceğiniz bilgilerdendir. Sistem ayrıca ödemesi yapılan tutarı da size göstermektedir.

E-DEVLET ŞİFRESİ NASIL VE NEREDEN ALINIR?

Üzerinde T.C. Kimlik Numaranızın bulunduğu nüfus cüzdanınızla PTT şubelerine giderek şifrenizi alabilirsiniz. 2 TL karşılığı E-Devlet şifresine sahip olabilirsiniz. Eğer ki şifreyi unutup yeni şifre almak için başvurursanız yine belli bir miktar ücret ödemeniz gerekecektir. (e devlet giriş)

Haberin Devamı

E Devlet sayesinde, gerekli kuruma giderek yaptığımız işlemler dönemi geride kaldı. Artık devletin sağladığı hizmetlerden yararlanmak için elektronik sistem ile kendinize ait sayfada tüm işlemlerinizi yapabilirsiniz.

E-DEVLET NEDİR?

E-Devlet, devlet tarafından bilgi ve iletişim işlemlerinin kullanılarak, devlet kurumlarına erişimi en hızlı şekilde sağlamayı amaçlamaktadır. Elektronik ortamda sunulan bu sistem tüm bireylere kolaylık sağlamak amacıyla ülkemizde hizmet vermektedir.
E devlet sisteminin amacı kamu hizmetlerini vatandaşlara, işletmelere, kamu kurumlarına bilgi ve iletişim teknolojileriyle etkin ve verimli bir şekilde sunmaktır.

E-DEVLET ŞİFRESİ ALMAK İÇİN:

E devlet şifresi almak için; T.C kimliğiniz varsa eğer herhangi bir PTT şubesine başvurarak şifrenizi alabilirsiniz. Elinizdeki şifre ile hemen sisteme giriş yapabilirsiniz. Türk vatandaşı olan 15 yaşını doldurmuş her birey şifre alabilir. Verilen şifre kişinin kendisine özeldir. Ancak sisteme giriş yaptıktan sonra kendinizin belirleyeceği, belirli kriterlerden oluşan bir şifre kullanılacaktır.

Haberin Devamı

E-DEVLET ŞİFREMİ NASIL DEĞİŞTİREBİLİRİM?

Sisteme size verilen şifre ile ilk defa giriş yaptığınızda, güvenlik sebebiyle, site otomatik olarak “Şifre Değiştirme” sayfasına yönlendirilir. Kayıt sonrasında sisteme giriş yapmış vatandaşlar dilerse “Şifre ve Güvenlik Ayarlarım” sayfasından şifre değişikliği işlemini gerçekleştirebilir. Ayrıca vatandaşlar PTT şubelerinden tekrar şifre alarak da şifre değiştirme işlemi gerçekleştirebilirler.

 

E- devlet ile KYK Borç Sorgulama İşlemi

 

E-DEVLET NASIL KULLANILIR?
Kişisel bilgi ve işlemlerinize ulaşmak için T.C kimlik numaranız ile PTT den aldığınız şifre ile anında giriş yapabilirsiniz.

HANGİ HİZMETLERE ULAŞABİLİRİM?

Haberin Devamı

1)Üniversite Kaydı
2)IMEI Kaydı
3)Askerlik Durum Belgesi Sorgulama
4)Emeklilik Bilgileri
5)4A Hizmet Dökümü Sorgulama
6)Cumhurbaşkanı' na Mesaj atabilirsiniz.

ÖĞRENİM VE KATKI KREDİSİ BORCUNUN TESPİTİ

Kurumdan öğrenim ve/veya katkı kredisi alan öğrencilerin borcu; kredilerinin verildiği tarihten normal öğrenim sürelerinin bitimine kadar geçen veya herhangi bir sebeple kredisinin kesildiği tarihe kadar kredi olarak verilen miktarlara, Türkiye İstatistik Kurumu'nun Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksindeki artışlar uygulanarak hesaplanacak miktarın ilave edilmesi suretiyle tespit edilmektedir.

Öğrencilerin ödeyecekleri kredi (Yİ-ÜFE) borcu, öğrencilerin öğretimi süresince Kurumdan aldığı toplam kredi miktarının 3 katını geçmemektedir.

Haberin Devamı

ÖĞRENİM VE KATKI KREDİSİ BORCUNUN ÖDENMESİ (Yüksek Lisans Hariç)

• Öğrenci, öğrenim ve/veya katkı kredisi borcunu, devam ettiği öğrenim kurumunun normal öğrenim süresinin bitiminden iki yıl sonra başlamak üzere, kredi aldığı kadar sürede ve aylık taksitler halinde öder. ( 2006-2007 öğretim yılından önce üçer aylık)
• Devam ettiği öğretim kurumunu değiştiren öğrencilerin öğrenim sürelerinin bitişi ve borçlarının ödeme başlangıç tarihi, yeni öğretim kurumlarının normal öğrenim süresine göre tespit edilir.
• Kredi almaktan vazgeçen öğrenciler de borçlarını, yukarıdaki fıkralarda belirtilen hükümlere göre öderler.

ÖĞRETİM KURUMUNDAN AYRILMA HALİNDE BORCUN ÖDENMESİ

Haberin Devamı

• Sağlık sebepleri dışında kendi isteği ile öğretim kurumunu bırakan veya herhangi bir sebeple öğretim kurumundan çıkarılan öğrenciler, öğretim kurumu ile ilişiğinin kesildiği tarihten itibaren iki yıl sonra başlamak üzere kredi aldığı kadar sürede aylık taksitler halinde borcunu öder.( 2006-2007 öğretim yılından önce üçer aylık)
• Öğretim kurumunu değiştirdikten veya kredi almaktan vazgeçtikten sonra öğretim kurumundan ayrılan veya çıkarılanlar hakkında da aynı borç ödeme kuralları uygulanır.

 DİĞER HALLERDE BORCUN ÖDENMESİ

Hakikate aykırı beyanda bulunma, en az asgari ücret düzeyinde sürekli bir işte çalışarak bir gelire sahip olma, kesin hükümle mahkum olma ve Kurum yurtlarından süresiz çıkarılma sebebiyle kredisinin kesilmesi halinde öğrenci borcunu; kredisinin kesildiği tarihten itibaren bir yıl sonraki tarihi takip eden ödeme döneminden başlamak suretiyle bir yıl içinde aylık dönemler halinde öder. ( 2006-2007 öğretim yılından önce üçer aylık) Bu durumda olan öğrenciler için "Kredi Borcunun Tespiti" maddesine göre belirlenen endeks artışından ilave edilen miktarlardan herhangi bir indirim yapılmaz.

 

BAKMADAN GEÇME!