e-Devlet ile e-Bordro maaş sorgulama nasıl yapılır?

Güncelleme Tarihi:

e-Devlet ile e-Bordro maaş sorgulama nasıl yapılır
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2016 15:04

Kamu personelleri e-Devlet uygulaması sayesinde Maliye Bakanlığı kategorisinden e-Bordro detaylarını anında görebiliyor. e-Bordro maaş nasıl sorgulanır? e-Devlet sistemine nasıl giriş yapılır? Detaylar haberimizde…

Haberin Devamı

e-Devlet kapısındaki Maliye Bakanlığı kategorisinde bulunan e-Bordro uygulaması ile kamu personelleri maaş detaylarını sorgulayabiliyor. e-Devlet sistemi üzerinden maaş bordrolarına kolayca erişen kamu personelleri, sisteme internet bağlantısı olan akıllı cihazlar veya bilgisayar aracılığı ile giriş yapabiliyor. Kimlik doğrulaması yaparak, maaş sorgulamalarının yapılabildiği e-Devlet üzerinde e-Bordro hizmeti haricinde e-Bordro doğrulama ve e-yolluk uygulamaları işlemleri de gerçekleştirilebiliyor.

e-Bordro hizmetini, 657 sayılı kanuna tabi kamu personellerinin hizmetine sunan Maliye Bakanlığı, bu hizmetle memurların online maaş bordrolarındaki tüm ayrıntılarını görüntüleme hizmeti sunuyor. Görüntülenen bordrolarında memurlar, kendi ünvanlarına, hizmet sınıfı hakkında bilgiye, kadro durum bilgilerine ve buna benzer özlük bilgilerine ulaşabiliyor.

Haberin Devamı

E-DEVLET İLE MAAŞ SORGULAMA NASIL YAPILIR?

e-Devlet üzerinde Maliye Bakanlığı başlığında altında yer alan e-bordro uygulama ekranına ulaşmak için TC kimlik numaranız ve şifrenizle öncelikle portala giriş yapmanız gerekiyor. Kamu personelleri kimlik doğrulaması işlemlerini, e-Devlet sistemindeki ‘sisteme giriş’ ekranında  bulunan 4 farklı yüksek güvenlikli giriş yöntemlerinden birisini kullanarak gerçekleştirebiliyor.

Bu yüksek güvenlikli giriş yöntemleri ise e-Devlet şifresi, Mobil İmza, Elektronik İmza ve T.C. Kimlik Kartı yöntemlerinden herhangi birisi kullanılarak e-Bordro sorgulaması yapılabiliyor.  Sisteme giriş yaptıktan sonra E-Hizmetler sayfasındaki Maliye Bakanlığı’nın alt seçeneklerinden e-Bordro hizmetini seçerek sorgulama ekranına ulaşabiliyor. Bu uygulama ekranında memurlar en güncel aya ait olan maaş bordrosunu görüntüleyebildiği gibi geçmiş dönemlere ait olan bordrolarına da ulaşabiliyor. Dolayısıyla e-bordro uygulamasında maaş bordrosu görüntüleyebilmek için istenen yıl ve ay seçiminin yapılması gerekiyor. Haberimizin sonunda yer alan bağlantı vasıtasıyla e-Bordro maaş sorgulamalarınızı yapabilirsiniz .

e-Devlet şifresi yoksa sisteme giriş yapılamaz. Sistemden yararlanmak ve işlem yapmak için e-Devlet şifresi olması gerekiyor. Şifre TC kimlik kartı ile PTT şubelerinden 2 TL ücret karşılığında alınıyor. PTT şubesinden TC kimlik kartınıza tanımlı E-Devlet şifresi verilecek. Sisteme ilk girdikten sonra bu şifre değiştirilmelidir. Şifresini unutan vatandaşlar, PTT şubesinden yeni şifre almalıdır.  

Haberin Devamı

E-BORDRO MAAŞ SORGULAMA İÇİN TIKLAYIN.

 

BAKMADAN GEÇME!