E-Devlet emeklilik yaşı sorgulama işlemi nasıl yapılır? Ne zaman emekli olurum sorgulama sayfası

Güncelleme Tarihi:

E-Devlet emeklilik yaşı sorgulama işlemi nasıl yapılır Ne zaman emekli olurum sorgulama sayfası
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2017 18:14

E-Devlet üzerinden emeklilik yaşını hesaplamak isteyen vatandaşlar konuyla alakalı bilgileri internet üzerinden araştırmaya devam ediyorlar. Emekli olabilmek için emeklilik yaşlarını bekleyen vatandaşlar ve emeklilik yaşını bilmeyen vatandaşlar SGK tarafından uygulamaya konulan "Ne Zaman Emekli Olurum" uygulamasıyla beraber emeklilik yaşlarını öğrenebiliyorlar. İşte detaylar.

Haberin Devamı

Ne zaman emekli olurum uygulamasına giriş yapmak isteyen vatandaşlar emeklilik yaşlarını öğrenmek için sabırsızlanıyorlar. Yıllardır sürdürdükleri çalışma hayatını artık bir kenara bırakıp emekli olmak isteyen vatandaşlar, emeklilik yaşlarını sorgulamayı sürdürüyorlar. SGK'nın emeklilik yaşı hesaplama robotuyla birlikte herkes artık emeklilik yaşını öğrenebiliyor. İşte ayrıntılar.

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM UYGULAMASINA GİRİŞ NASIL YAPILIR?

Ne Zaman Emekli Olurum Uygulamasına giriş yapabilmek için sayfada yer alan formu detaylı bir şekilde doldurmanız gerekmektedir. Bu nedenle sigortalıların ilk olarak hizmet dökümü alması ve formdaki bilgileri doldurması kişi için yararlı olacaktır. Hizmet Dökümünüzü E-Devlet üzerinden alabilirsiniz. Sisteme girilen bilgiler ile hesaplama yapmasının ardından emeklilik yaşınız sayfada gözükecektir.

Haberin Devamı

SGK EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA

Emeklilik için sunulan bir diğer hizmet 'emekli maaşı sorgulama' işlemidir. Emekli maaşı sorgulama yapacak olan kişiler, emekli olduktan sonra bağlanacak emekli maaşının ne kadar olduğunu öğrenebilmektedir. Emekli maaşı sorgulama için SGK tarafından açılan özel sayfa size bu konuda yardımcı olacak ve kolay bir şekilde emekli maaşı sorgulama yaparak sonuca ulaşmanız sağlanacaktır.

EMEKLİLİK MAAŞI HESAPLAMAK İÇİN TIKLAYIN

E-DEVLET KAPISI NASIL KULLANILIR?

Kişisel bilgilere erişim veya güvenlik gerektiren entegre elektronik hizmetlere erişim için şifre, e-imza, mobil imza, internet bankacılığı, T.C. kimlik kartı gibi kimlik doğrulama araçlarına ihtiyaç duyulmaktadır. Tek bir kimlik doğrulaması ile pek çok entegre elektronik hizmeti aynı adresten alabilirsiniz.

Ayrıca, e-Devlet Kapısı üzerinden alınacak bazı elektronik hizmetler için (vergi, harç vs. gibi) ödeme yapılması gerektiğinde ödeme birimi hizmeti sayesinde bu ödeme işlemleri de güvenli bir ortamda e-Devlet Kapısı üzerinden yapılabilmektedir.

BAKMADAN GEÇME!