e-Devlet askerlik yeri sorgulama!

Güncelleme Tarihi:

e-Devlet askerlik yeri sorgulama
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2016 08:58

‘Nerede askerlik yapacağım?’ sorusunun cevabını arayan binlerce erkek vatandaş, askerlik yerini, e-Devlet üzerinden sorgulayabiliyor. e-Devlet üzerinde askerlik sorgulaması nasıl yapılır?

Haberin Devamı

Kamu hizmetlerinin çok daha çağdaş ve çok daha modern standartlara ulaşmasına katkı sağlayan e-Devlet sistemi içerisindeki “Er Sınıflandırma Sonucunu Sorgulama ve ASAL Sevk Başvurusu” ile askerlik yeri sorgulaması yapılabiliyor. Böylece asker adayları, askerlik şubesine gitmeden hangi ilde göreve gideceğini online olarak öğrenebiliyor.

Askerlik yeri sorgulamasının yanı sıra e-Devlet sisteminde Milli Savunma Bakanlığı kategorisinde; asker durum bilgisi sorgulama, asker durum bilgisi doğrulama, ASAL bedelli askerlik başvurusu, ASAL randevu başvuru, ASAL celp dönemi tercihi, ASAL yoklama başvurusu, ASAL sevk işlemleri, personel seferberlik hizmetleri işlemleri de gerçekleştirilebiliyor.

e-Devlet sistemine akıllı cihazlar veya bilgisayar aracılığı ile giriş yapabilen vatandaşın, e-Devlet sistemi içerisindeki her bir kamu hizmet uygulamasını kullanabilmesi için kimlik doğrulaması yapması gerekiyor. Kimlik doğrulama işlemi ile sisteme giriş yapabilen vatandaş, ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ 4 farklı yüksek güvenlikli giriş yöntemlerinden herhangi birisini kullanabiliyor.

Haberin Devamı

E-DEVLET ASKERLİK YERİ SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Askerlik yeri sorgulamasını e-Devlet sisteminden yapabilmek için ilk olarak www.turkiye.gov.tr adresine girilmelidir. Daha sonra ise açılacak olan ekranın sol kısmında yer alan e-Hizmetler sekmesine tıklanmalıdır. Bir sonraki adımda ise e-Hizmetler kategorisinde yer alan harflerden işlem yapılacak kurumun baş harfini bulup tıklayınız. Askerlik yeri sorgulaması Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde yer aldığı için “M” harfi tıklanmalıdır. Bu işlemi de tamamladıktan sonra kurumun başlığı altında yer alan “Er Sınıflandırma Sonucunu Sorgulama ve ASAL Sevk Başvurusu” işlemi seçilmelidir. Seçim yaptıktan sonra ise açılacak ekrandaki “ kimliğimi şimdi doğrula “ butonuna basılmalıdır. Bu butona bastıktan sonra ise açılacak ekranda ilgili kısımlara 4 farklı yüksek güvenlikli giriş yöntemlerinden herhangi birisini kullanarak sisteme girmelidir. Bu işlemi de yerine getirdikten sonra son olarak sorgula butonuna basarak sorgulama işlemi gerçekleştiriliyor.

Haberin Devamı

e-Devlet şifresi yoksa sisteme giriş yapılamaz. Sistemden yararlanmak ve işlem yapmak için e-Devlet şifresi olması gerekiyor. Şifre TC kimlik kartı ile PTT şubelerinden 2 TL ücret karşılığında alınıyor. PTT şubesinden TC kimlik kartınıza tanımlı E-Devlet şifresi verilecek. Sisteme ilk girdikten sonra bu şifre değiştirilmelidir. Şifresini unutan vatandaşlar, PTT şubesinden yeni şifre almalıdır.  

E-DEVLET ASKERLİK YERİ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ.

BAKMADAN GEÇME!