e-Bordro maaş sorgulama!

Güncelleme Tarihi:

e-Bordro maaş sorgulama
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2016 16:52

Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü tarafından uygulamaya konulan e-Bordro maaş sorgulama sistemi ile kamu personelleri maaş bilgilerini online sistem üzerinden kolayca görüntüleyebiliyor. e-Bordro maaş sorgulaması uygulamasına nasıl giriş yapılır? Detaylar haberimizde…

Haberin Devamı

Kamu personellerinin maaş hareketleri ve kesintilerinin yer aldığı maaş bordrosunu internet üzerinden sorgulama sistemini devreye sokan Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü, e-Bordro uygulaması üzerinde maaş bordrolarının pratik bir şekilde inceleme olanağı sunuyor.

Başlangıçta Bakanlığın web sayfasında hizmet veren e-Bordro, Eylül 2015 tarihinden itibaren e-Devlet sistemine kaydırıldı. Aralık ayının 15’inden sonra e-Bordro uygulamasının e-Devlet tarafından erişime açılmasının ardından, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4 A maddesine tabi çalışan online sistem üzerinden e-Bordro'larını görüntüleyebiliyor. 657 sayılı kanuna tabi çalışanların, maaşlarının tüm ayrıntılarının yer aldığı e-Bordro, turkiye.gov.tr adresinden daha güvenli online hizmet veriyor.  Son dönemlerde kamu kurumları tarafından en yoğun şekilde kullanılan internet teknolojileri, kamu yapısında oldukça modern bir sistemin oluşturulmasını sağlıyor.

Haberin Devamı

e-Devlet sistemi üzerinden maaş bordrolarına kolayca erişen kamu personelleri, dijital platformda oluşturulan E-Bordro sorgulama uygulamasını kullanarak, sistemde kimlik doğrulamasını gerçekleştirdikten sonra en güncel maaş bordro sorgulamasını yapabiliyor.

MAAŞ BORDROSU E-DEVLET’TE NASIL SORGULANIR?

e-Devlet üzerinde Maliye Bakanlığı başlığı altında bulunan e-bordro uygulama ekranına ulaşmak için ulaşabilmeniz için kullanıcı adı ve şifrenizle öncelikle portala giriş yapılmalıdır.  e-Devlet sistemindeki ‘sisteme giriş’ ekranında  bulunan 4 farklı yüksek güvenlikli giriş yöntemlerinden birisini kullanılarak, kimlik doğrulaması işlemi gerçekleştirilebiliyor.

Bu yüksek güvenlikli giriş yöntemleri ise e-Devlet şifresi, Mobil İmza, Elektronik İmza ve T.C. Kimlik Kartı yöntemlerinden herhangi birisi kullanılarak e-Bordro sorgulaması yapılabiliyor.  Sisteme giriş yaptıktan sonra E-Hizmetler sayfasındaki Maliye Bakanlığı’nın alt seçeneklerinden e-Bordro hizmetini seçerek sorgulama ekranına ulaşabiliyor.  Bu uygulama sayesinde kamu personelleri en güncel aya ait olan maaş bordrosunu görebildikleri gibi geçmiş dönemlere ait bordrolarını da görüntüleyebiliyor. . Dolayısıyla e-bordro uygulamasında maaş bordrosu görüntüleyebilmek için istenen yıl ve ay seçiminin yapılması gerekiyor. Haberimizin sonunda yer alan bağlantı vasıtasıyla e-Bordro maaş sorgulamalarınızı gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

e-Devlet sistemine giriş yapmak için aşağıdaki linki kullanabilirsiniz.

E DEVLET GİRİŞ İÇİN TIKLAYIN!

BAKMADAN GEÇME!