E-atıklar Çevreci Komşu Kart'ta

Güncelleme Tarihi:

E-atıklar Çevreci Komşu Kartta
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2017 12:18

E-atıklar Çevreci Komşu Kart'ta

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - MURATPAŞA Belediyesi, içerdiği zehirli maddeler dolayısıyla dünyada gittikçe büyüyen bir sorun olan elektronik atıkları Çevreci Komşu Kart kapsamına aldı. Muratpaşa'da e-atıkların geri dönüşümü yeni yılla birlikte başlıyor.

Evlerde artık kullanılamaz durumda olan buzdolabı, çamaşır gibi büyük beyaz ev eşyalar, klimalar, telefon, tablet, bilgisayar, radyo, televizyon ve küçük ev aletleri gibi e-atıklar, tıpkı ambalaj atıklarında olduğu Çevreci Komşu Kart'la geri dönüşüm zincirinin bir parçası haline gelecek.

E-atıklarını Çevreci Komşu Kart kapsamında değerlendirmek isteyen Muratpaşa sakinlerinin, Muratpaşa Belediyesi'nin iletişim birimi Turunç Masa'nın 444 80 07 numaralı çağrı merkezine açık adres ve teslim edecekleri e-atığın ne olduğunu belirterek kayıt oluşturmaları yeterli.

Kayıt oluşturulduktan sonra belediye ekipleri, her çarşamba başvuru yapan adreslerdeki e-atıkları hanelerden alacak ve karşılığında Çevreci Komşu Kart'a puan yükleyecek. Sistemde her e-atığın ambalaj atıklarında olduğu gibi puan karşılığı bulunuyor. Atık cinsine göre 6 ayrı puanlama grubu yer alıyor.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!