DVD

Güncelleme Tarihi:

DVD
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2012 21:22

Haberin Devamı

Artist/The Artist
Yön: Michel Hazanavicius
Oyn: Jean Dujardin, Berenice Bejo
Tür: Komedi / Romantik - Süre: 100 dak.

Bir sessiz film olmasına rağemen beş Oscar’la birlikte şimdiye kadar 100’den fazla ödül aldı Artist. Film, 1927 yılında Hollywood’da başlıyor. George Valentin (Jean Dujardin) son derece karizmatik ve zamanın en ünlü sessiz sinema idollerinden biridir. Bir filminin galası sırasında yolu, hayat dolu, özgür ruhlu ve muhteşem bir gülümsemesi olan genç ve güzel dansçı Peppy Miller (Berenice Bejo) ile kesişir. Filmlerde birlikte rol almaya başlayan ikili kamera karşısında adeta doğal bir ritim tutturmuştur. Ama kısa bir süre sonra Hollywood, yepyeni bir yıldız adayının etkisi altına girecektir; sesli filmler.

Marilyn İle Bir Hafta/My Week With Marilyn
Yön: Simon Curtis
Oyn: Michelle Williams, Eddie Redmayne
Tür: Biyografi / Dram - Süre: 99 dak.

Haberin Devamı

1956 yılının yazında, 23 yaşında genç bir delikanlı olan Colin Clark (Eddie Redmayne), Oxford’da okuduğu bölümü terk edip sinema sektörüne girer. Kendini o sırada çekimlerine başlanan ‘The Prince and the Showgirl’ adlı filmin setinde, en alt kademedeki asistanlardan biri olarak bulur. Sir Laurence Olivier, efsanevi yıldız Marilyn Monroe (Michelle Williams) ve o dönem yeni evlendiği kocası, İngiliz tiyatro oyun yazarı Aurthur Miller’ı merkezine alan film, asistan Colin’in gözünden Monroe’nun İngiltere’de geçen bir haftasını anlatıyor. Marilyn Monroe Rolüyle Altın Küre’de En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü Alan Michelle Williams, performansıyla büyülüyor.

J Edgar
Yön: Clint Eastwood
Oyn: Leonardo Dicaprio, Ed Westwick
Tür: Biyografi - Süre: 137 dak.

Leonardo Dicaprio’nun canlandırdığı J. Edgar Hoover, Federal Araştırma Bürosu’nun (FBI) neredeyse 50 yıldan fazladır başındadır. Hoover bugüne kadar korkulan, hayranlık beslenilen, nefret edilen ve saygı duyulan; inandığı gerçekleri aynı zamanda kolayca çarpıtabilen bir adamdır. Onun metodları ilk önce acımasız ve kahramanca görülse de, dünyanın ona duyduğu hayranlık sayesinde her zaman en fazla ödüle layık görülen adam olmuştur. Fakat o kapalı kapılar ardında, imajını sarsacak sırlar saklamaktadır. FBI’ın nasıl kurulduğunu merak ediyorsanız mutlaka izleyin.

Haberin Devamı

Kevin Hakkında Konuşmalıyız/We Need To Talk About Kevin
Yön: Lynne Ramsay
Oyn: Tilda Swinton, John C. Reilly
Tür: Dram - Süre: 112 dak.

Eva (Tilda Swinton), Kevin’a hamile kaldığı gençlik yıllarında bütün kariyer planlarını ve hedeflerini bir kenara koyup çocuğunu dünyaya getirmeye karar verir. Kevin, 16. yaş gününden birkaç gün önce affedilemez bir şey yapınca, Eva yeteri kadar iyi bir anne olup olmadığını, onun eylemlerinden sorumlu tutulup tutulamayacağını sorgulamaya başlar. Yalnızca keder ve suçluluk değildir hissettiği, toplumun ona karşı tutumu da zorlayıcıdır. Vizyona girdiğinde Tilda Swinton’ın iyi oyunculuğunun günlerce konuşulduğu filmin DVD’sinde oyuncu ve ekiple röportajlar da bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!