Düziçi'de çiftçilere büyükbaş hayvan dağıtıldı

Güncelleme Tarihi:

Düziçide çiftçilere büyükbaş hayvan dağıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2017 11:56

Düziçi'de çiftçilere büyükbaş hayvan dağıtıldı

Haberin Devamı

OSMANİYE'nin Düziçi İlçesi'nde 'Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi' projesi kapsamında 7 çiftçiye 42 büyükbaş hayvan hibe edildi.
Hayvanların çiftçilere teslimi Düziçi İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fevzi Soner Çerçi'nin katılımı ile gerçekleşti. Hayvan pazarındaki törene hak sahibi genç çiftçiler ve aileleri ile teknik personel katıldı.
Uygulama hakkında açıklama yapan İl Müdürü İbrahim Sağlam ise şu bilgileri verdi: "Bu dağıtımla birlikte 2016 yılında ilimize ayrılan 4 milyon 770 bin lira bütçe çerçevesinde 159 çiftçimiz hibe desteği alarak projelerini tamamlamışlardır. 159 adet genç çiftçimizin projelerinden 92 adedi büyükbaş hayvancılık, 28 adedi küçükbaş hayvancılık, 27 adedi arıcılık olup diğer 12 adedi ise bitkisel üretim projesidir. Bitkisel üretim projelerini ise mantarcılık, seracılık ve kapama meyve bahçeleri oluşturmaktadır. 2017 yılı Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Tebliği  de Resmi Gazete'de yayımlanmıştır. Başvurular 7 Nisan'da başlamış olup 5 Mayıs'ta sona erecektir."

İbrahim EMÜL/DÜZİÇİ (Osmaniye), (DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!