Düzensiz beslenme dişeti sorunlarına yol açıyor

Dişeti rahatsızlıkları çoğu zaman başka ciddi hastalıkların habercisi...

Dişlerin düzenli fırçalanmamasından kaynaklanan ve tedavi edilmediğinde daha da ileriye gidebilen bu şikayetlerde, düzensiz beslenmenin de etkisi büyük. Diş Hekimi Özge Sönmez diş taşlarının oluşumuyla ilgili bilgi verdi.

işeti rahatsızlıkları, dişetlerini, dişleri destekleyen kemiği ve dişlerin kemik içinde tutunmasını sağlayan lifleri etkiliyor. Dişler üzerindeki bakterilerden oluşan ve "plak" adını verdiğimiz yumuşak eklentiler ile "tartar" ya da "diş taşı" diye bilinen sert eklentiler, dişeti hastalıklarının nedenleri.

Görüşlerini aldığımız Özge Sönmez, "Bu yumuşak ve sert eklentiler, dişler yeterince temiz tutulmadığı, diğer bir deyişle etkin bir biçimde fırçalanmadığında oluşuyor. Bu yüzden diş aralarının diş ipi ya da ara yüz fırçaları ile temizlenmesi göz ardı edilmemeli. Bazı dişeti hastalıkları ise genetik olabilir veya genel bir sağlık sorunu dişeti hastalıklarını daha ileriye götürebilir" diyor. Bakteriyel plak, ancak etkili diş fırçalama ve diş aralarının temizlenmesi ile diş yüzeyinden uzak tutulabiliyor,

"Diş taşlarının temizlenmesi ve diş yüzeylerinin parlatılması, diş hekimi tarafından yapılması gereken bir tedavi biçimi. Bakteriyel plak ve diştaşları temizlenmediği zaman bu birikim devam ediyor, dolayısıyla dişeti sorunları giderek artıyor" diyen Özge Sönmez, dişler ve dişetleri arasında "cep" adı verilen aralıkların oluştuğunu da sözlerine ekliyor, "Bu aralıkların temizlenmesi daha zor olacağından, eğer hiçbir girişimde bulunulmazsa, dişeti hastalıkları ilerler."

Kadınların yeni tercihi

Bob saç kesimi şüphesiz, sezonun kadınlar arasında en ilgi gören modeli oldu. Hem pratik kullanımı hem de modern görüntüsü dolayısıyla ünlü isimlerin de son dönemde ilgi gösterdiği bu yeni saç trendi, Paris Hilton, Victoria Beckham ve yakın arkadaşı Katie Holmes’a da çok yakıştı.

Paris Hilton yeni bir hayata başlamasını yeni saç modeliyle kutlarken, trendleri takip ettiğini cümle aleme göstermiş oldu. Çizdiği "masum kadın" resmine de oldukça yakışan bob tarzı, son dönemde kuaförlerin en çok uyguladığı kesimler arasında yer alıyor.

Başın üst kısmı asimetrik olarak tek bir tarafa taranıyor ve adım adım kat verilerek kesim yapılıyor. Bob kesimin kullanımı da oldukça pratik. Saçlarınızı yıkadıktan sonra bir fırça yardımıyla öne doğru tarayarak kurutup, köpükle şekil vermeniz de mümkün.

Spor, dans, sağlık ve güzellik bir arada

Florya’da açılan Corner Club, konusunda uzman spor akademisi kökenli eğitmenleri, tüm ayrıntıları düşünülmüş konforlu fitness salonu ve SPA merkeziyle yalnızca İstanbul’un değil, Türkiye’nin de en büyük sağlık kulüplerinden biri olarak hizmet veriyor.

Kulüp bünyesinde birbirinden renkli ve eğlenceli grup egzersizleri programlı bir şekilde uygulanıyor. Grup egzersizleri arasında Aero H.A.T., Spinning, Stretch&H.A.T., Body Shape, Rhytm of Aerodance, Tae Bo, Oryantal Aerobic, Pilates, MatBall, Crunch, Yoga Fit, Bosu, Bosu Pilates, Aqua Fit, Beginner Class yer alıyor.

Corner Club’da dikkat çeken en önemli unsurlardan biri de özel akıntı tirbünli kapalı havuzu. Havuzun akıntı türbini sayesinde 17 metre yüzüldüğünde 50 metre yüzmeye eşdeğer bir performans ortaya çıkıyor. Merkezde ayrıca bedeninizi ve ruhunuzu dinlendirebileceğiniz Türk hamamı, buhar banyosu, sauna, kar odası ve masaj uygulamalarının yapıldığı masaj odaları da var. Hem spor yapıp hem zayıflamak isteyenler için konusunda uzman beslenme danışmanları da tesis üyelerine hizmet veriyor.

Prestij ödülü bir Türk doktora

Plastik cerrahi alanında dünyanın önemli konferanslarından biri olan "The Maliniac Lecture"da konuşmasını yapmak üzere ilk kez bir Türk doktoru seçildi. Amerikan Plastik Cerrahlar Derneği ve Amerikan Plastik Cerrahi Eğitim Vakfı tarafından her yıl ABD dışındaki ülkelerden, plastik cerrahi dalında başarılı isimlere verilen Maniac konuşmasını bu yıl ülkemizin önde gelen isimlerinden Prof. Dr. Onur Erol yaptı.
Yazarın Tüm Yazıları