(Düzelterek yeniden) Projesinde dünyaca ünlü mimarların imzası var

Güncelleme Tarihi:

(Düzelterek yeniden) Projesinde dünyaca ünlü mimarların imzası var
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2017 17:23

(Düzelterek yeniden) Projesinde dünyaca ünlü mimarların imzası var

Haberin Devamı

İSTANBUL, (DHA) - MİLAS Kaplankaya Ceviz Sırtı bölgesinde 200 bin metrekarelik alan içerisinde 76 villayı, 66 bungalov evi ve 141 odalı lüks oteli kapsayan projede yaşam başladı. Yatırımın projesini ise dünyaca ünlü mimarlar gerçekleştirdi.

CAPITAL Partners’ın tamamlandığında 1.5 milyar dolara mal olacak Bodrum Kaplankaya yatırımında Turner International’ın proje yönetim hizmetleri verdiği 1'inci etapta yaşam başladı. Kaplankaya'nın Ceviz Sırtı bölgesinde 10 bin metrekarelik spa alanı olan 141 odalı lüks otel, ayrıca 76 villayı ve 66 bungalov evi kapsayan bir de konut mahallesi bulunuyor. Otel misafirlerine, spa alanı, rehber eşliğinde yürüyüş, bisiklet turları ve su sporları gibi çeşitli aktiviteler sunuyor. Ayrıca 38 terapi odasında, Batı ve Doğu’ya özgü sağlık ve wellness uygulamaları birleştirilerek beden, ruh ve zihni yenileyen sağlıklı yaşam deneyimleri sunuyor.

Projenin konut tarafındaki ilk bölümünü oluşturan 175 ila 600 metrekare arasında değişen 11 farklı mimari plana sahip 76 villa sahiplerine Haziran 2016’da teslim edildi.

ÜNLÜ İSPANYOL MİMAR CARLOS FERRATER'İN İMZASINI TAŞIYOR

Doğa ile uyumlu Kaplankaya’nın Ceviz Sırtı Bölgesi’nin mimari projesi İspanyol mimar Carlos Ferrater tarafından gerçekleştirildi. Önümüzdeki yıllarda tamamlanacak olan Kaplankaya’nın diğer etaplarının mimarları ise yine dünyanın en ünlü mimarları, Foster & Partners, Can Çinici, Han Tümertekin, Steven Holl, Robert Stern, Nevzat Sayın, Şevki Pekin, Baumschlager Eberle.

Milas bölgesinde bulunan Kaplankaya’ya Bodrum-Milas havaalanından, karayoluyla 50 dakika içerisinde veya denizden veya helikopterle ulaşım sağlanıyor. Bozbük, Kazıklı, Gürçamlar ve Kızılağaç'tan oluşan güzel Ege köyleri Milas ilçe sınırında ve yaklaşık 2 bin 500 nüfusa sahip. Bu köylerde istihdam edilebilir nüfusun büyük bir kısmı olan bin 700 kişi kırsal kalkınma stratejisini de içeren Kaplankaya projesinde çalışmaya başlamış.

(FOTOĞRAFLI)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!