Düzce'de 29 sanıklı FETÖ davasında 5 tahliye

Güncelleme Tarihi:

Düzcede 29 sanıklı FETÖ davasında 5 tahliye
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2017 12:48

Düzce'de 29 sanıklı FETÖ davasında 5 tahliye

Haberin Devamı

Tezcan SOLMAZ / DÜZCE, (DHA) - DÜZCE'de FETÖ/PDY'ye ait eğitim kurumlarında görev yapan 13'ü tutuklu, 5'i firari 29 sanığın yargılanmasına başlandı. Tutuklu sanıklardan 2'si itirafçı 5'i tahliye edilirken, 1 tutuksuz sanığın tutuklanmasına karar verildi.
Düzce 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Silahlı terör örgütü üyesi olmak' suçundan yargılanan sanıklar savunlarını yaptı. İtirafçı olan tutuklu sanıklardan öğretmen R.D., ByLock programında grup yöneticisinin okul müdürü olduğunu söyledi. R.D., "Toplantı saatleri ve yerleri programdan yazılıyordu. Her gurubun bir yöneticisi olup, o kişi üst gruptan aldığı mesajları kendi grubuna atıyordu. Küçük gruplara toplantı yerleri gelmiyordu. Sadece Fetullah Gülen’in sohbetleri ve gördüğü rüyalar atılıyordu” dedi.
R.D., Bank Asya’nın kapatılmaması için Düzce imamlarından kendilerine bankaya para yatırmaları konusunda talimat geldiğini de ileri sürerek şöyle konuştu:
"Düzce imamı Hüseyin Yılmaz, benim arabamı sattığımı öğrenince paramı ne yaptığımı sordu. Ben de Bank Asya’ya yatırdığımı söyledim. Ancak borçlarımın olduğunu söyledim. Bana 'Bir süre çekme, bekle' dedi. 'Bankaya el koymak istiyorlar. Sermayesi yüksek görünürse el koyamazlar. Paran hayrına biraz orada dursun' dedi. 2015 yılına kadar Hüseyin Yılmaz vardı. Ondan önce de Yahya Serin diye biri vardı. Bize bu kişileri 'genel müdür' olarak tanıtırlardı. Bu ildeki her şeyden bunlar sorumluydu. Okullar, öğrenci evleri, cemaate ait faaliyetleri bunlar organize ederdi. Ben Hüseyin Yılmaz’a, bankaya el konulursa paramı geri nasıl alacağımı sordum. 'Devlet 100 bin liraya kadar teminat veriyor korkma' dedi. Ben bu teklife çok kızdım, 2 ay sonra da paramı çektim."
Sanıkların savunmaları ardından mahkeme heyeti tutuklu sanıklar G.A., H.Ö. ve M.Ş. ile itirafçı A.G. ve R.D.'nin adli kontrol şartıyla tahliye edilmesine, tutuksuz A.A.’nın ise tutuklanmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!