Düzce Üniversitesi'nin 10. kuruluş yıl dönümü

Güncelleme Tarihi:

Düzce Üniversitesinin 10. kuruluş yıl dönümü
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2016 12:33

Haberin Devamı

DÜZCE (AA) - Düzce Üniversitesinin (DÜ) 10. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Cumhuriyet Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen etkinlikte konuşan DÜ Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, üç yıl içinde 5 bin öğrenciden 40 bin öğrenci kapasitesine ulaştıklarını söyledi.

Üniversitenin donanımlı istihdam olanakları sağladığını aktaran Çakar, "Üniversitemizde, nicelikten çok niteliğe önem veriyoruz. Yaptığımız çalışmalarla da hem Düzce’nin hem de bölgenin problemlerini çözmek için çabalıyoruz. Öğrencilerimize yeni olanaklar sağlıyoruz. Her türlü desteğimiz devam ediyor. Önümüzdeki dönemde de 7 bin öğrenci kabul etmeyi planlıyoruz. Bu uğurda üniversitemizin gelişmesine destek olan herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Düzce Valisi Ali Fidanda DÜ’nün çalışmalarıyla birçok araştırmada öne çıkarak Düzce’yi gururlandırdığını dile getirdi.

Haberin Devamı

Üniversitelerin, şehirlerin geleceğine yön veren kurumlar olduğuna dikkati çeken Fidan, "DÜ de yaptığı akademik çalışmalarla, yetiştirdiği öğrencilerle ülkemize, milletimize akademik camiaya hizmetler üretiyor. Aynı zamanda birçok çalışmayla ilimizin ekonomik, sosyal, kültürel gelişmesine de katkı sağlıyor. Birçok çalışmaya önderlik ediyor, çalışmaya katkı sağlıyor. Tüm personel ve öğrencilerimizi kutluyorum" ifadelerini kullandı.

Törende, Düzce Valisi Ali Fidan ve protokol üyeleri tarafından DÜ'nün 10. yıl pastası kesildi.

Törene, İl Jandarma Komutanı Albay Bilal Güvenir, Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Ali Güney, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, Baro Başkanı Ali Dilber’in yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!