Düzce Üniversitesinde Korozyon Araştırma Laboratuvarı Açıldı

Güncelleme Tarihi:

Düzce Üniversitesinde Korozyon Araştırma Laboratuvarı Açıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2015 09:57

DÜZCE ÜNİVERSİTESİNDE LABORATUVAR AÇILDI

Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makina Mühendisliği Bölümü bünyesinde açılan Korozyon Araştırma Laboratuvarı’nın açılış töreni, Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar’ın katılımıyla gerçekleştirildi.
Açılış törenine Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlyas Uygur, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Faruk Bayraktar ile öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
Prof. Dr. Mehmet Faruk Bayraktar’ın duasıyla açılışı gerçekleştiren laboratuvarla ilgili Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Prof. Dr. İlyas Uygur ve Doç. Dr. Hüsnü Gerengi’den bilgi aldı.
Açılışta açıklama yapan Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlyas Uygur “Literatürde belirtilen tüm elektrokimyasal yöntemlerin bir arada kullanılabildiği bir laboratuvarın Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makina Mühendisliği Bölümü bünyesinde açılmasının haklı gururunu yaşıyorum. Yaklaşık 600 bin TL değerinde 11 proje ile kurulmuş bir laboratuvardan söz ediyoruz. Halen üç proje devam ediyor. Bunların ikisi TÜBİTAK desteklidir. Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar’a ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Faruk Bayraktar’a ve bu mutlu günümüzde bizi yalnız bırakmayan değerli hocalarımıza yanımızda oldukları için teşekkür ediyoruz” dedi.
Açılış töreni, öğretim üyelerinin Korozyon Araştırma Laboratuvarı’nı gezmelerinin ardından sona erdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!