Düzce Köyü'nde şifalı bitki üretimi

Güncelleme Tarihi:

Düzce Köyünde şifalı bitki üretimi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2016 18:08

Düzce Köyü'nde şifalı bitki üretimi

Haberin Devamı

Gıda Tarım ve Hayvancılık İzmir İl Müdürlüğü'nün, 'Şifalı Bitkilerin Yeni Üreticileri Kadın Çiftçiler' projesinde 40 kadın üretici Tıbbi ve Aromatik Bitki yetiştirmeye başlayacak.
Proje kapsamında 40 kadın çiftçiye Dr. Ünal Karık ve Prof. Dr. Emine Bayram eğitim verdi. Dikim günlerinden birincisi Seferihisar'a bağlı Düzce Mahallesinde gerçekleşti. Eğitim alan 5 Düzce'li kadın çiftçi; toplamda 40 bin adet fide ile Ekinezya, Tıbbi Adaçayı ve Kekik yetiştiriciliğine başladı. İlk dikim yerinde düzenlenen törene Seferihisar Kaymakamı Mesut Çelik, Seferihisar Belediyesi Başkan Vekili Gürhan Özata, İzmir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Güldal ve Seferihisar İlçe Kurum Amirlerinin yanında çevre ilçelerden gelen İlçe Tarım Müdürleri katıldı
İzmir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Güldal, “Coğrafyamız, ekolojimiz, insanımız, arazilerimiz tıbbi aromatik bitkileri yetiştirmeye son derece elverişli. Bu ürünler yetmediği zaman, ülkemiz dışarıdan ithal ediyor. Dolayısıyla bizim böyle bir açığı da uzun vadede kapatma hedefimiz var" dedi.
Seferihisar İlçe Tarım Müdürü Ali Özdemir, Düzce Köyü'nde 5 dönümlük bir arazide üretimin başlayacağını Doğanbey Köyü'nde de 4 dönümde süreceğini belirtti, "İlçemizde bunu daha çok geliştirip kadın çiftçilerin var olan emeklerini ön plana çıkarmak istiyoruz" diye konuştu.
Törenin ardından ilk ekinezya fideleri dikildi.
İZMİR (DHA)
foto

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!