Düzce’de Çeltik Hasadı Devam Ediyor

Güncelleme Tarihi:

Düzce’de Çeltik Hasadı Devam Ediyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2015 14:26

ÇELTİK HASADI DEVAM EDİYOR.

Düzce tarımı için ayrı bir öneme sahip olan çeltik yetiştiriciliğinde Eylül ayının üçüncü haftası başlayan hasat devam ediyor.
Konuralp Bölgesi’ndeki çeltik alanlarında Düzce Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Uludağ ile birlikte incelemelerde bulunan Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu yaptığı açıklamada çeltik üretiminde hasadın ve kurutmanın çok önemli olduğunu söyledi. Üreticilerin hasat sonrası ürünlerini uygun ortamlarda kurutmalarını, bölgede bir çeltik fabrikasının da faaliyete geçtiğini belirten İl Müdürü Kabaoğlu, “Fabrikanın faaliyete geçecek olması üreticilerimizi oldukça memnun etti. Hasat boyunca teknik ekiplerimizce biçerdöver kontrolleri yapılarak gerekli tedbirler alındı. İl genelinde yaklaşık 2 bin 500 dekar alanda üretimi yapılan çeltikten, üreticilerimizin yaklaşık Bin 900 ton civarında ürün alacaklarını tahmin ediyoruz” dedi.
İl Müdürü Kabaoğlu, daha sonra Düzce Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Uludağ ile birlikte yeni faaliyete başlayan çeltik fabrikasına geçerek yetkililerden bilgi aldılar.
İl Müdürü Harun Kabaoğlu, çiftçilerin maliyetlerini azaltmak amacıyla her yıl İl özel İdare destekli tohum dağıtımı yaptıklarını, yetişen çeltiğin kendine has tat ve kalitesiyle Konuralp pirinci markasıyla satışının yapıldığını söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!