Duyularımızı yitirirsek ne olur?

Görmek, işitmek, dokunmak, koku ve tat almayı sağlayan duyu organları aynı zamanda bizim farkına varmadığımız bir biçimde beyine sürekli sinyaller gönderiyorlar.

Duyu organlarının önemiyle ilgili yapılan araştırmaların sonuçları son derece ilginç.

Baltimore’da araştırmalarını sürdüren Curt Richter, bıyıkları elektrikli makineyle kökünden alınmış farelerin çok garip davrandıklarını şöyle anlatmaktadır:

"Farelerden biri burnunu garip bir biçimde yemek kabının içine sokmakta ya da kafesinin köşelerine sokup çıkarmaktadır. Gün boyu aynı davranışları sürdüren fare ertesi gün ölür. Yapılan otopsi sonucunda ise, ölüm nedeni anlaşılamaz."

Farenin en önemli duyu organı olan bıyıklarını kaybettiği için duyusal uyarısızlığın yarattığı bir şokun fareyi öldürdüğü düşünülmektedir.

Beynin normal çalışması için, korteksin sürekli normal sinyaller almasının çok önemli olduğu anlaşılmıştır.

Dış dünyadan gelen uyarılar kesilmeye veya tekdüze bir hal almaya başladığı andan itibaren algılama bozuklukları ortaya çıkmakta hatta kişilik değişiklikleri oluşmakta halüsinasyonlar (sanrı) görülmektedir. Saatlerce direksiyon başında oturan kamyon sürücüleri camlarda dev boyutlarda örümceklerin yürüdüğünü, pilotlar meleklerin uçuştuğunu görmektedirler.

Tecrit edilmiş mahkumlarda paranoya krizleri ve sanrılar ortaya çıkmaktadır. Bu belirtiler duyusal uyarılar azaldıkça daha yoğun bir biçimde şiddetlenmektedir.

"Şayet dış dünyadan alınan uyarılar tamamen ortadan kaldırılacak olursa, fare örneğinde olduğu gibi insan beyni de duracaktır" demek, hiç de yanlış olmaz.

Bu durum; bazı mistiklerin yaptığı çalışmaların sonuçlarını, özellikle kendilerini tamamen dış dünyaya kapatarak kendi içlerine yöneldikleri zaman yaşadıkları farklı şuur halini de açıklıyor.

Mars işbaşında

Mars’ın tetiklediği Pluto önemli değişimlerin meydana geldiğini işaret ediyor. Üstelik bugün Akrep burcundaki Ay, hem Neptün’ü, hem de Mars’ı harekete geçirecek. Gökyüzünün bu konumu patlamalar, yangınlar ve kazaların sonucunda bilinmeyen veya gizlenen nedenlerin ortaya çıkacağını işaret ediyor ve sebebi anlaşılmayan hastalıkların kuruntulara sebep olabileceğini gösteriyor.
Yazarın Tüm Yazıları