Duygun Yarsuvat ilk zaferini kazandı

Güncelleme Tarihi:

Duygun Yarsuvat ilk zaferini kazandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2014 00:04

Galatasaray Kulübü'nün olağanüstü mali genel kurul toplantısı, Türk Telekom Arena'da yapıldı. Kongrede konuşan kulüp başkanı Duygun Yarsuvat, sarı kırmızılı kulübün aşırı bir borç yükü altında olduğunu söyledi. Yarsuvat'ın açıklamalarına cevap veren eski başkan Ünal Aysal, "Bu borcu tek başımıza biz yapmadık. Hiçbir zaman da gelip ağlamadık" dedi. Toplantıda, Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar ile üyelerden Osman Tanburacı ve Begüm Özkan arasında sert tartışmalar yaşandı. Yarsuvat yönetiminin istediği 67 milyon liralık ek bütçe ve Mecidiyeköy'deki araziye 'Ali Sami Yen' adlı otel yapılması ile ilgili teklif, oy çokluğu ile kabul edildi.

Haberin Devamı

Aysal ve Yarsuvat selamlaşmadı

Galatasaray Kulübü eski Başkanı Ünal Aysal, az önce başlayan Olağanüstü Genel kurul toplantısına katılmak için TT Arena'ya geldi. Aysal, toplantı öncesinde eski yönetici Ahmet Yüce Ocaklı ile sohbet etti. Ünal Aysal ile Galatasaray Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat'ın bir araya gelip selamlaşmaması dikkat çekti. Toplantıda Divan Başkanı seçilen İrfan Aktar, TT Arena Stadında bugün oynanacak olan Akhisar Belediyespor maçı nedeniyle bu önemli toplantının saat 16:00'da bitmesi gerektiğini belirtti.



DUYGUN YARSUVAT: BİR AYDA 20 MİLYON LİRA EKSİ VERDİK
Olağanüstü Mali kongrenin gerekçesi için başkan Duygun Yarsuvat uzun bir konuşma yaptı. Bir aylık başkan olarak adeta geçmişe muhalif eden bir konuşma hazırlayan Sarı kırmızılı kulübün başkanı oldukça kötü bir mali tablo içinde bulundukları belirterek şu konuşmayı yaptı:

"Daha göreve gelir gelmez neden toplandık, G.Saray'ın mali durumunu sunmak için toplandık. Galatasaray'daki bazı bilgilerin saklandığı kanaati bende hasıl oldu. Bu nedenle bugünde çektiğimiz fotoğrafı size sunmak istiyorum. Kamuoyunda bazı görüşler ortaya atıldı. Herşeyden önce bu bir ibra toplantısı değildir. Bu, ne yapacağız toplantısıdır. Bu yüzden durumun tespit edilmesi gerekir. Bizim tespitimiz ve bağımsız denetçiler tarafından verilmiş raporlardır. Bunu değiştirmek ilave yapmak bizim görevimiz değildir. Bizden sonra da gelenler tüm açıklığı ile hesapları ortaya koyup tedbirler almalı. Mali açıdan Galatasaray'ın durumu 30 eylül 2014 itibari ile mali durum. Kulübümüzün 31 Ekim 2914 itibari ile 376 milyon dolar net borç alacak farkı vardır. Bu rakam 30 Eylül itibari 356 milyon dolar idi bir ayda 20 milyon eksi verdik. Türk lirası olarak 325 milyon gelir gider farkı var."

Duygun Yarsuvat ilk zaferini kazandı

Haberin Devamı

"2000 YILINDAN BERİ TÜM BAŞKAN VE YÖNETİCİLER SORUMLU"

"Galatasaray niçin bu duruma getirildi bunun cevabını ben veremem. Bunu 2000 yılından beri çalışan tüm yöneticilerin vermesi gerekir. Kabul edelim etmeyelim bu yolculuk AIG hisselerinin satışı ile başlamıştır. Ve yüksele yüksele geldi. Bu ateşken topu 35 gün evvel aldım. 2011 yılında Galatasaray'a 150 milyon dolar giriş oldu. Sportif A.Ş'nin hisse satışı ve sermaye artışı ile. Ama bugün bakıyoruz bu para bugün mevcut değil harcanmış. Hovardaca harcanmış olarak görüyorum. Nereye harcandığını araştırdığımızda kesin bir sonuca varamadık. Ocak 2014'de haddinden fazla futbolcular alındı. Paralar ödendi ve ikinci sermaye artışı Haziran 2012 yapılması kararlaştırıldı ancak SPK müsade etti. Galatasray Sportif A.Ş' ye Arena'nın bütün koltuk gelirleri devir edildi. Bu devir UEFA'nın isteğine göre yapıldı. Galatasaray'ın 256 milyon dolar kredi aldığı görülüyor bunlara çifte teminat verilmiş. Gayrımenkullerimiz ipotek altına alınmıştır. Bankacılar bunu spor kulüplerine böyle yaparız diyerek geçiştirdi. Bu temlikler kısa ve uzun vadeli görülmektedir. Nike gelirleri ve federasyon gelirleri 2019-20 yıllarına kadar temlik edilmiştir. Teminat ve temliklerin toplamı 1 milyar 250 milyon Türk Lirası. Bu sayıları size niye verdim. Kulübün mali durumunu rahat göresiniz. Bunun üzerine fikir üretesiniz diye bunları söylüyorum. Bunlar bağımsız denetim raporlarında da mevcut. Bordroda olmayan kişilere iş avansları verildiği, sigortalı olmayan çalışanlar olduğu ve en acısı kurumsallaşma adına kulüp eski hukuk iş müdürü Ayşegül Hanım verdiği zararlardır. Ancak bu dava edilmiştir, bu kişi avukat olduğu için Adalet Bakanlığı'ndan izin beklenmektedir. Bu kişi sahte faturalar ile harcama karşılıkları almıştır. Kulüp bu kişiden senetler almış ve o kişi ödememiştir. Konu şimdi icralıktır. Milyon dolarları konuşurken 600 bin az diyebilirsiniz, bunlar birike birike durum bu hale geldi. Ayrıca menacer komisyonlarının dikkati çekecek kadar yüksek olduğu görülmektedir. Özellikle ocak döneminde yapılan ödemelerin yüksekliği görülmektedir.

Duygun Yarsuvat ilk zaferini kazandı

Haberin Devamı

"ATEŞTEN TOP KUCAĞIMIZA DÜŞTÜ"

"Yine bir ateşten top 10 gün önce önümüze geldi. Ribery'nin kaçmasına neden olan Bruno Heiderscheid İle sözleşme imzalanmıştır. Bu sözleşmenin gerekleri yerine getirilmedi diye CAS'tan aynı kişi tarafından 25 milyon euro dava açılmıştır. Store mağazalarında 3 milyon 72 bin fark ortaya çıkmıştır. Mağazalarda yüzde yüz iadesi ile mal verilmiş. Yargıya verilmiş ihtilaflara baktığımızda en önemlisi Türk Telekom Arena'nın çatısı ile ilgili. O tarihteki yönetim kurulu ve temsilcisi bir protokol taahhütname imzalanmıştır. Çatının kapanması 10 milyon euroluk iştir. Buna karşılık içerdeki suntadan masalar yapılmıştır. Bu protokolden 4 gün sonra seçim yapılmış ve yeni yönetim gelmiştir. Bu protokolde cezai şart vardı ve yapılmaz ise çatının yarısı kadar ceza ödersiniz. Maliyet 11 milyon 500 bin euro tespit edilmiştir. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü bu rakamı Galatasaray Kulübü'nden talep eden bir dava açmıştır.

Mali durumun düşmesi için neler yapabiliriz. Evvela kredilerin yapılandırılması, Mayıs 2015'e kadar vadesi gelen 44 milyon dolar kredi ana para ve 15 milyon dolar faiz ödemeleri temlik altındadır. Bizim temlik edecek artık bir alacağımız artık yok. Formalara ek reklam alırsak belki bunu temlik olarak kullanabiliriz. 34 günlük iktidar olarak arkadaşlarımız her tarafı tırmalıyor, sponsor bulalım diye ama varolan sponsorlar da kaçıyor. Dolayısıyla bir işletme sermayesi de kaçıyor. Bunu nasıl düzeltebiliriz. Sizler artık yani kulüp üyelerinin artık Sportif A.Ş'nin genel kuruluna da gelmeleri gerekir. Bunun için gerekirse SPK'dan izin alıp sizlerin hisse almanız gerekmektedir. Siz dostlar, Galatasaray'ı sevenler bu işi yapınız. 3 milyon 300 adet hisse mevcuttur. Bunu kulüp üyelerine tahsis ettiğimizde 30 milyon dolar kaynak sağlanabilir. Bunu kontrol edip, anonim şirketin genel kurullarına da katılabilirsiniz. Hatta hiç istemediğim birşey daha var; Galatasaray'ı sevenlerin yapacağı bağış. Bunu sporcu sponsoru olarak yapabilirsiniz. Bir sporcunun transferini üstlenebilirsiniz. Bunun dışında varlık değerlerimizin değerlendirilmesidir. Mecidiyeköy'deki arazimiz 7 kat aşağı kazıldı. Üstüne de 15 kat yapılacak. Etrafında da yoğun ofis inşaatları var. Buranın ruhsatı alındı. İnşaata hemen başlarsak 10500 metre karelik bir kullanım alanı çıkacaktır. Bunu satmayı asla düşünmüyoruz. Nitekim bunun için rızanızı almak için başvurduk. Ancak bu başvuruda satış talebi yoktur. Biz buradan yılda 5 milyon dolar gelir elde edileceğini düşünüyoruz.

Mali disipline artık Galatasaray'da sahip olmak gerekir. Yoksa oradan da gelen para birkaç futbolcunun ayakkabı parasına gider. Bu binayı biz kulüp olarak inşa edeceğiz. Riva arazisine şimdilik birşey yapmayı düşünmüyoruz. Ruhsat alınmış ama yapı ruhsatının süresi doluyor. Kanuna göre 5 yıl içinde inşaata geçilmez ise 20 Şubat 2015'de ruhsat süresi doluyor. 4 yıldır yönetimler bu konuda birşey yapmamıştır. 110. Yılımızı kutlayacağız. Bunu kültür ve spor faaliyetleri olarak 2015 senesine dağıtarak yapılması gerekir. Sadece İstanbul değil, Galatasaray sevgisinin yoğun olduğu yerlerde de yapacağız. Bu organizasyonlardan 15 milyon dolar net gelir elde edeceğimizi düşünüyoruz.

Haberin Devamı

Duygun Yarsuvat ilk zaferini kazandı

"SADECE TASARRUF İLE AYDA 1 MİLYON TL TASARRUF SAĞLADIK"

"Sportif başarı ve devamında sponsor arayışındayız. Giderleri de azaltmak zorundayız. İsteyerek yapmasak da personel sayısını azalttık. Daha da azaltacağız. Bunlardan bazıları da kendi arzusu ile ayrıldı. Bunların yerine personel almadık. Bunların yerine yönetim kurulu üyelerimiz sanki profesyonel olarak işe alınmış gibi çalışmaktadırlar. Mevcut olan otomobiller iade edildi ve benzin harcamalarına kısıtlama getirildi. Tasarrufumuz aylık 1 milyon liraya ulaşmıştır. Çıkartılan işçilere de 1 milyon tazminat borcumuz oldu bunu da 4 taksitte ödeyeceğiz. Birçok danışmanlar vardı. Bunların hepsini feshettik. Onların yerine yönetim kurulu arkadaşlarımız çalışıyor. Teknik direktör ile yolumuzu ayırdık. Ayrılmayı istemiyordum ama aşı tutmadı, olmadı. Ayrılması ile de ciddi tasarruf yapmış olduk. Avukatı geldi ve görüşme halindeyiz. Bu ek bütçenin ibrası geçmiş yönetimin ibrası demek değildir. 11 seneden beri ek bütçeler revize bütçe olarak geçmiştir. Bunun suçlusu bence Google Hazretleri. Sizden ricam bunu oylarken ek bütçe olarak oylamanız.

"BU İBRA TOPLANTISI DEĞİL !.."

Haberin Devamı

"Söylentiler var. İbrayı ben ekmeyeceğim, sizler edeceksiniz. Bu günkü toplantının amacı ibra değildir. İbra Mart ayında yapılacak genel kurulda olacaktır. Mart ayında genel kurul gerekirse 10 ay ve bizim 2 aylık icratımızı ayrı ayrı ibra edebilir. Galatasaray'a sizlerin de yardımcı olmanız gerekir. Atatürk'ün gençliğe hitabesinden esinlenerek ey Galatasaraylılar, Galatasaray'ı kurtarmak için sizi göreve çağırıyorum. Sizin damarlarınızdaki sarı kırmızı kan ile elinizden ne geliyorsa Galatasaray için verin diyorum. "

MEHMET HELVACI :"BAŞKANIN KONUŞMASI TARİHE GEÇECEK"

Daha sonra söz alan isimlerden Mehmet Helvacı; "Başkanın konuşması çok önemli bir konuşmadır. Galatasaray Tarihi'nde yer alacaktır. Kendisine hepinizin huzurunda teşekkür ediyorum. Bugün yönetimin ortaya koyduğu tablo bir araya gelmemizin gerektiğini bize kanıtlamıştır. Başkan diyor ki bu revize değil ek bütçedir. Biz burada dilersek revize bütçe değil ek bütçe olarak kabul ediyoruz diye not alırız ve öyle oylarız. Bu ek bütçedir ve oya sunulurken ek bütçe olarak sunulmasını öneriyorum." şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

AHMET ÖZDOĞAN " ÜNAL AYSAL'IN SAVURGANLIĞINI TARİH YAZACAK"

Ahmet Özdoğan ise "40 ay sonra Galatasaray'a yazık oldu. Ünal yazık edildi diyen ağabeyimiz oldu ama tarih bize başka şeyler de söyletecek. Sayın başkanımızın sloganı başarı, başarı, başarı idi. Galatasaray benim için sosyal sorumluluk projesi ve 2016'dan sonra Galatasaray hayat planımda yok diyordu. Galatasaray 2011 de doğmadı daha önce de 17 kere şampiyon olmuştu. Sayın başkanın şöyle bir söylemi var portföyümüz yoktu diyor. Sadece Arda Turan'ın bonservisinden ötürü 12 milyon euro gelmiştir. " dedi.

Duygun Yarsuvat ilk zaferini kazandı

ÜNAL AYSAL: "BU BORCU TEK BAŞIMA YAPMADIM"

Değerli dostlarım bugün başkanın ve diğer konuşmalarını dikkatlice izledim. Şimdi yiğidi öldürün hakkını verin. Galatasaray genel kurulu en güvendiğim camiadır. Gerçekleri başka ağızdan sizler duyun. 2001 senesi kulübü Cansun'a 44.2 milyon dolar borçla devretmiş. 2002'de Mehmet Cansun 44.1 milyon dolar borçla Özhan Canaydın'a devretmiş. Özhan Canaydın ise 109 milyon dolar olarak Adnan Polat'a devretmiş. Adnan Polat ise bana 328 milyon dolar borçla devretti. Ünal Aysal yönetimi 81.4 milyon dıolarlık faiz ve finanlsal borçları da devraldık. yani toplamda 409.5 milyon dolarlık yükle devraldık kulübü.

Stat geliri zaten satılmış ve parası alınıp yenmiş ben stattan, locadan ve vip koltuklardan hiç para almadım zaten satılmıştı ve parası yenmişti. Amatörde su topu hari. hiç başarı yoktu. Ben bir söz verdim ve başınızı önünüze eğdirmeyecem dedim ve sözmü tuttum. 25 Ekimde 409 milyon dolara devraldım 375 milyon dolar borçla devrettim. Galatasaray'ın riski 76 milyon dolardır. 4 senede hiçbirzaman önünüze gelip ağlamadım. Galatasaray'ın genel varlıkları riski fazlasıyla karşılayacak durumdadır. Büyük futbolcu transferleri yapıldı paralar yenildi deniyor. 2011-2013 arası Ali Dürüst Ve Albayrak'ın yönettiği futbol şubesi 106 milyon dolarla güzel bir takım kurdular. Mancini döneminde 38 milyon dolar transfere para verildi. Yabancı sınırlaması nedeniyle yabancı hocalar bizden genç Türk yıldız istediler ve biz de yardımcı olduk. Ağlamadan sızlanmadan görevimi yerine getirdim. Benim ibra edilip edilmemek gibi bir endişem yok. Bunun burda konu olarak konuşulması Galatasaray başkanı için rendice edicidir. Ben 2011 Mayısında kaçmadıysam 2014 Eylül'ünde hiç kaçmam. Galatasaray'ın herzaman nakit zorluğu oldu bu yönetimin de olacak. Çok sevdiğim kulübün önünü açmak için istifa ettim. İstifam zorluktan kaçış değildir.

Duygun Yarsuvat ilk zaferini kazandı


OSMAN TANBURACI, DİVAN KURULU BAŞKANI İRFAN AKTAR'LA TARTIŞTI

Galatasaray Kulübü'nün olağanüstü genel kurulunda gerginlik ve tartışmalar yaşandı. Eski Başkan Ünal Aysal'ın konuşmalarının ardından söz hakkı isteyen isimlerden biri olan gazeteci-yazar Osman Tanburacı ile Divan Başkanı İrfan Aktar arasında söz düellosu yaşandı.

Divan Başkanı İrfan Aktar toplantıya yemek arası verince, daha önce söz hakkı kullanmak için ismini yazdıran Osman Tanburacı, neden konuşma hakkının gasp edildiğini sorarak, oturumu yöneten İrfan Aktar'a itiraz etti.
Tanburacı'nın itirazı ve Divan Başkanı İrfan Aktar arasında yaşananlar uzun süre söz düellosuna dönüştü.

Bu tartışmaya genel kurul üyeleri de katılarak, Tanburacı'nın konuşma hakkının verilmesini istediler, bazı üyeler de sert üslubundan ötürü Tanburnacı'ya tepki gösterdiler. Bunun üzerine Aktar, "Tanburacı'nın salondan çıkarılmasını oylamaya sunuyorum" dedi. Genel kurul üyeleri bu karara yüksek seslerle ve gülerek tepkiler gösterdiler. Toplantıya kısa bür süre ara verilerek bu gerginlik sonlandırılmış oldu.

TOPLANTININ SON BÖLÜMÜNDE TEKRAR GERGİNLİK YAŞANDI

Toplantının son bölümünde ortalık yine karıştı. Toplantıda ortam yine gerginleşti. Begüm Özkan isimli üye yönetici Mete İkiz'in açıklamaları sonrasında söz almak istedi. Ancak Divan Başkanı İrfan Aktar, " Ben söz vermiyorum. Başkan benim. Gerekirse bir kez daha mahkemeye gidersiniz, nasılsa alışkınsınız" demesi ile ortalık yine karıştı.

Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar, bütün itirazlara rağmen Duygun Yarsuvat yönetiminin sunduğu 67 milyon liralık bütçe revize ve diğer talepleri oylamaya sundu. Ek bütçe talebi, oy çokluğu ile kabul edildi.

Daha sonra Mecidiyeköy'deki arazi ile ilgili tüm tasarrufları Yarsuvat yönetimine veren teklif de oy çokluğu ile kabul edildi. Başkan yardımcısı Dursun Özbek söz konusu araziye 'Ali Sami Yen' adının verileceği bir otel yaptıracaklarını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!