Duyanların ağzını açık bırakan 5 tuhaf ama gerçek hikaye

Güncelleme Tarihi:

Duyanların ağzını açık bırakan 5 tuhaf ama gerçek hikaye
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2017 15:44

Tıp dünyasında bazı olaylar var ki, herkesi şoke edecek cinsten. Şok eden bu olayların birçoğunun gizemi çözülemese de, doktorlar gelişen tıp ile her hastalığa bir çare bulmaya devam ediyor. İşte sizi gerçekten çok şaşırtacak, hepsi birbirinden garip 5 medikal hikaye…

Haberin Devamı

232 diş çektiren çocuk: Ashique Gavai

Hindistan'ın Mumbai şehrinde yaşayan 17 yaşındaki Ashique Gavai, yüzünün sağ tarafı şiştiği için hastaneye gitti. Yapılan kontroller sonucu doktorlar şoka uğradı. Azı dişini etkileyen bir büyüme olduğu sonucu ortaya çıktı.  7 saat süren operasyonla boyu 2-3 cm olan 232 küçük diş çenesinden çıkartıldı. Bu bir dünya rekoru!

Duyanların ağzını açık bırakan 5 tuhaf ama gerçek hikaye

118 gün kalbi olmadan yaşayan kadın: D’zhana Simmons

ABD South Carolina eyaletinde yaşayan D’zhana Simmons'da kalp genleşmesi hastalığı bulundu. Bunun üzerine yeni kalp takıldı ve vücudu bu yeni kalbi reddetti. 4 ay boyunca yeni kalp bekledi ve kalpsiz olarak yaşadı. Bu 4 ay süresince suni kan pompalama cihazı ile yaşaması sağlandı. 118 gün süren bu sürecin ardından doktorlar onun için uygun kalbi buldu ve D’zhana yaşamaya devam etti. 

Haberin Devamı

Duyanların ağzını açık bırakan 5 tuhaf ama gerçek hikaye

Kan grubunu bir türlü öğrenemeyen kadın: Şükran Kahraman

İzmir'in Tire ilçesinde yaşayan 65 yaşındaki kalp hastası Şükran Kahraman "bypass" operasyonu geçirecekti. Fakat A olan kan grubunun pozitif mi yoksa negatif mi olduğu bir türlü belirlenemedi. Doktorlar ilginç bir yönteme başvurarak, birkaç gün önce Şükran Kahraman'dan alınan kanı tekrar ona verdi; bu sayede ameliyat başarıyla sonuçlandı. Ama Şükran Kahraman ağır bir ameliyat geçirmesine rağmen hala kan grubunu bilmiyor.  

Duyanların ağzını açık bırakan 5 tuhaf ama gerçek hikaye

46 yıl boyunca karnında çocuğunu taşıyan kadın: Zahra Ebutalib

Fas'ta yaşayan Zahra Ebutalib, 1955 yılında doğum için hastaneye geldi. Hastanede başka birisinin sezaryen doğum yaparken ölmek üzere olduğunu gördü. Bu, onu doğum yapmaktan vazgeçirdi. Bir süre sonra ağrıları da geçince onun bir "uyuyan bebek" olduğunu düşünerek 46 yıl boyunca aldırmadı. 75 yaşında ağrılar ortaya çıkmaya başladı ve bu ağrılar günden güne çoğaldı. Doktorlar ultrason ile Zahra'nın karnını incelerken, ölü çocuğu fark ettiler. Bu cenin yıllar boyunca çevre organlara zarar vermişti. Beş saat süren operasyonun sonucunda ise, annesinin karnında kireçleşen cenin başarıyla alındı.

Haberin Devamı

Duyanların ağzını açık bırakan 5 tuhaf ama gerçek hikaye

Kendi apandisit ameliyatını yapan doktor: Leonid Rogozov

Leonid Rogozov 27 yaşında geç bir doktorken 29 Nisan 1961 tarihinde şiddetli ağrılarla bir güne başladı. Kendisi de doktor olduğu için bu semptomların apandisitten kaynaklandığı teşhisini koydu. Onu ameliyat edecek bir başkası olmadığı için, bir şoför ve meteoroloğun eşliğinde, 2 saat gibi kısa bir sürede kendisini ameliyat etti. Dünyada kendi kendine cerrahi müdahale yapan ilk doktor olarak, yıllar sonra bile hatırlanmasını sağladı. Yaptığı bu operasyon ile "Order of the Red Banner of Labour" ödülüne layık görüldü.

BAKMADAN GEÇME!