Duvarları çatlayan tarihi Ulucami restore edilecek

Güncelleme Tarihi:

Duvarları çatlayan tarihi Ulucami restore edilecek
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2017 09:35

Duvarları çatlayan tarihi Ulucami restore edilecek

Haberin Devamı

Nermin UÇTU/ MANİSA,(DHA)- MANİSA'da 1366 yılında yapılan, günümüzde duvarlarında çatlaklarla rutubet oluşan kentin simge eseri Ulucami, Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Manisa Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan protokolle restore edilecek.
Şehzadeler İlçesi'nin İshakçelebi Mahallesi'ndeki kentin en ünlü eserleri arasında yer alan tarihi Ulucami'nin çatlayan duvarları ve kötü durumu, geçen ay DHA'nin haberiyle duyuruldu. 1366 yılında Saruhanoğulları Beyliği döneminde yapılan ve dış duvarları dökülen, rutubet oluşan ve duvarlarında çatlakların görüldüğü tarihi camiyle ilgili haber yankı buldu. Harekete geçen Vakıflar Genel Müdürlüğü, tarihi caminin projelerinin hazırlandığını ve restorasyon yapılmak üzere Genel Müdürlük ile Manisa Büyükşehir Belediyesi arasında protokol imzalandığını bildirdi. Caminin şu anda kullanıldığı, yapının rutubet, yapısal sorunlardan ve yanlış müdahalelerden temizlenerek restore edilmesinin planlandığı belirtilen açıklamada, şöyle denildi:
"Vakıf eserlerinin onarımları il ve bölge ayrımı yapılmaksızın, en acil olanından başlanarak Genel Müdürlüğümüzün yatırım programı dahilinde yapılmaktadır. Bu konuda son 13 yılda yaklaşık 4 bin 750 vakıf eski eser onarılmıştır. Eski eserlerin onarımları için gerçek ve tüzel kişilerin başvurmaları halinde, uygun görülen eserlerin protokol yapılarak onarım taleplerine olumlu cevap verilmektedir. Manisa Büyükşehir Belediyesi ile yapılan protokol ile eski eser tescilli yapının büyükşehir belediyesince projeleri hazırlatılmış olup, İzmir 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kuruluna iletilmiştir. Projeler Koruma Kurulunca onaylandıktan sonra restorasyon çalışmalarına başlanacaktır."

FOTOĞRAF



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!