Düşürülen Rus uçağının parçalarının yaraladığı vatandaşlar konuştu

Güncelleme Tarihi:

Düşürülen Rus uçağının parçalarının yaraladığı vatandaşlar konuştu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2015 16:02

Türk hava sahasını ihlal etmesi nedeniyle düşürülen Rus savaş uçağından kopan metal parçasının isabet etmesi sonucu yaralanan Mevlüt Horoz ve Ahmet Taşdemir o anları anlattı: “Kahvelerimizi içerken vuruldum. Kulağımdan kan geliyordu”

Haberin Devamı

Hatay'ın Yayladağı ilçesine bağlı Suriye sınırı yakınlarındaki Dutlubahçe Mahallesi'nde yaşayan 60 yaşındaki Mevlüt Horoz yaptığı açıklamada, kendisinin sağ bacağına, dünürü Ahmet Taşdemir'in ise kulağına metal parçası isabet ettiğini söyledi.

KOMŞULARIMIZ HASTANEYE GÖTÜRDÜ

Bir anda bacağının kanlar içerisinde kaldığını anlatan Horoz, “Olayın ardından komşularımız bizi hastaneye götürdü. Hemen tedavi altına alındık. Bacağımın filmini çektiler, mercimek tanesi büyüklüğünde bir metal parçası isabet etmiş. Şu an Allah'a şükür iyiyim" diye konuştu. Tedavisinin ardından taburcu edildiğini belirten Horoz, bacağındaki metal parçasının ameliyatla alınabileceğinin söylendiğini dile getirdi.

Bayırbucak Türkmen bölgesine yönelik saldırılara değinen Horoz, "Türkmendağı'na her zaman bomba atılıyor. Sürekli bomba sesleri duyuyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı

KAHVELERİMİZİ İÇERKEN VURULDUM

Kulağından yaralanan ve hastanede yapılan tedavisinin ardından taburcu edilen Ahmet Taşdemir ise “Kahvelerimizi içerken vuruldum. Kulağımdan kan geliyordu. Hastaneye gittik, kulağım yaralanmış 3 dikiş atıldı" dedi. 

KAÇ KİŞİNİN BAŞINA BÖYLE BİR ŞEY GELİR?
Çok az kişinin...
Düşen bir uçak parçasıyla öldüğü bilinen biri yok, fakat birçok insan ucuz kurtuldu.
Ağustos 2000'de KLM havayollarına ait Boeing 747'nin motor parçaları acil iniş sırasında Los Angeles'ta kalabalık bir plaja düşmüştü.
2005'te British Airways uçağının kapısı Londra yakınlarındaki ormanda gezen bir çiftin yakınlarına düşmüş, ertesi yıl bu kez Sao Paulo-Rio arasında bir uçağın kapısı yere çakılmıştı.
Bu olaylarda şans eseri kimse zarar görmedi.
Jakarta'daki benzer bir olayda da sadece 16 evde maddi hasar oluştu.
Düşen bir uçak parçasıyla ölme riski, 10 milyonda bir. (Köpek balığı saldırısında ölme riski bundan 30 kat daha fazla)
Yıldırım düşmesi sonucu ölme riski daha yüksek: 2 milyonda bir.
Ama Sayısal Loto'yu tutturmak hepsinden zor: 14 milyonda bir.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!