Düşük kurlar çaresiz bıraktı

Güncelleme Tarihi:

Düşük kurlar çaresiz bıraktı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2010 00:00

Ege İhracatçı Birlikleri’nde koordinatör başkanlık görevini yeniden üstlenen Mustafa Türkmenoğlu, düşük kurların ithalata yaradığını, ülkenin zarar gördüğünü söyledi.

Haberin Devamı

AŞIRI değerli Türk Lirası ve kamusal girdilerin yüksekliğinin ihracatçıların karşısında en önemli sorun olarak durmaya devam ettiğini söyleyen Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Mustafa Türkmenoğlu, sıkıntının büyük olduğunu belirtti.
EİB Başkanlar Kurulu Başkanlığı görevini yeniden üstlenen Türkmenoğlu, Türk lirasının aşırı değerli olmasının ihracatı değil, ithalatı desteklediğini vurguladı.
İthalat cazip hale geldi
Döviz kurlarının düşük kalması ithalatı cazip hale getirdiği için ihracatçının ve sanayicinin fiyat tutturabilmek için iç piyasada hammadde, yarı mamul üreten KOBİ’lerden alışveriş yapmak yerine ithalata yönelmek zorunda kaldığını anlatan Türkmenoğlu, bu durumun KOBİ niteliğindeki işletmelerin varlığını tehdit ettiğini, işsizliğe çare olması istenen kesimin çare olmak bir tarafa, çare arar konuma düşürdüğünü dile getirdi.

Haberin Devamı

ÇALIŞMAYA HIZLA DEVAM

Yeni dönemde sözkonusu konularda ihracatçıların lehine değişiklikler sağlamak için mücadele edeceklerini söyleyen Türkmenoğlu, “Türkiye İhracatçılar Meclisi ile koordineli olarak yürüteceğimiz çalışmalarla değerli TL’nin Türk ihracatçısından öte, KOBİ niteliğindeki imalat yapan işletmelere, istihdama ve sosyal barışa olumsuz etkilerini kamuoyuna bilimsel veriler destekli anlatacağız. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıldönümü olan 2023 yılı için ortaya konulan 500 milyar dolar hedefine ulaşmak için hiçbir engel tanımayız” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!