Düşük belin modası geçti

Düşük beller, özellikle de iddialı olanlar, bu kış rafa kalkıyor. Beller yükseliyor, moda seksi değil, erkeksi bir görünüm alıyor. Tasarımcıların daha maskülen bir feminenlikten bahsettiği kış aylarında en çok dar kesimler dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

ARTIK DEMODE

Son günlerde basının gündeminden düşmeyen mini bikini altları estetik mi değil mi tartışıla dursun, şu bir gerçek ki kesinlikle dikkat çekici.

Şimdi size üzücü bir haberimiz var, düşük beller bu kış rafa kalkıyor. Beller yükseliyor, moda seksi değil, erkeksi bir görünüm alıyor!


Bodrum sahillerinde görmeye alışık olduğumuz görüntüler, yani şu son zamanlarda kendinden sıkça söz ettiren "ultra düşük bel" bikiniler kadınların moda söz konusu olduğunda sınır tanımadıklarının bir göstergesi. Hele bir de fiziksel görünümleri müsaitse.../images/100/0x0/55ea68c5f018fbb8f87e06a9

Geçtiğimiz hafta Bodrum’da bu ve benzeri bikinilerin kuşatması altında şu sorunun cevabını aradım. Düşük belin kadınların görünümlerine katkısı var. Ama bu düştü düşecek bikini altlarının Sezen Aksu’nun da özellikle altını çizdiği gibi "memlekete bir faydası var mı?" Öncelikle estetikten uzak ama kesinlikle iddialı... Gerçi yazlık "in" mekánlarının kuralı da bu. Kendi modanı kendin yarat!

Ama şimdi size, özellikle de düşük bel tutkunlarına bir haberimiz var. Gerçi, yazın sona ermesiyle birlikte yenilenen vitrinlerde de pek yakında göreceksiniz bu kış beller yükseliyor. Tasarımcıların daha maskülen bir feminenlikten bahsettiği kış aylarında en çok dar kesimli, yüksek belli pantolonlar dikkat çekiyor.

Düşük bele olan ilgiyi dikkate alan markalar elbette koleksiyonlarında bu tarz pantolonları da unutmamamış, her ne kadar bu sadakati sona erdirmeye çalışsa da, keskin geçişler yapmaktan kaçınıyor. Bakın iki tanınmış markanın tasarımcıları yükselen beller ve yeni sezon hakkında bizlere ne gibi ipuçları veriyor:

Kapriler düşük pantolonlar yüksek bel

Pelin Kocabıyık (İpekyol Tasarım Koordinatörü)

Yazın dikkat çeken çok düşük bel modası yeni sezonda da görülecek mi?

- Hayır. Pantolon belleri yükselmeye başladı.

Kadınların silüetlerini ortaya çıkarmak ya da bir başka deyişle feminenliği vurgulamak için tasarımlarda öne çıkan parçalar neler?

- Bu yıl kadınlar için ceket-pantolon yılı diyebiliriz. Maskülen feminenlik, sezonun en etkili görünümü. Genelde pantolonlar ve erkeksi çizgili gömleklerle kombinlenen kısa, dar, vücuda oturan mono veya "kruvaze ceketler", diğer taraftan düz yaka formlarının önem kazandığı "A kesim" ceketler var. Bu tip ceketlerde truvakar kollara çok rastlayacaksınız.

Yeni sezonda pantolonlar nelerle kombinlenecek?

- Bu kışın modası el örgüsü uzun hırka ceketlerle, düz klasik gömlek, balık sırtı veya tweed dokulu değişik yakalı ceketlerle, yine düz balıkçı kazak ve pardesü, minik beyaz tişört ve kendinden yelekli ceketlerle kombinleyebiliriz.

Bu kış beller yükseliyor

Mavi Jeans tasarım ekibi

Bu kış pantolonlarda ne moda?

- Düşük bel ve dar paçalı, daracık silüetli jean’ler bu kış da çok gözde. Mavi Jeans’in Lindy modeli, yeni sezonda da favorilerimizden. Bunun yanı sıra Beverly ve Nadine öne çıkan modeller arasında. 2006 sonbaharının en büyük sürprizlerinden biri ise bellerin yükselmeye başlamasıyla birlikte yeni kesimlerin gardıroplarımıza girmesi. Mona modeli, yüksek beller için tasarlanan en özel örneklerden.

Düşük bel modası yeni sezonda da görülecek mi?

- Hayır, düşük bel modası yeni sezonda devam etmiyor.

Hangi vücut tipine hangi pantolonu öneriyorsunuz?

- Karın bölgesinden şikayeti olanlar yüksek giymemeyi tercih edebilir. Kalçası geniş olanlar için ise düşük bel ve dümdüz inen modeller ideal. Kalın bacaklılara ise kapriden uzak durmalarını öneriyoruz.

Yeni sezonda pantolonlar nelerle kombinlenecek?

- Yüksek topuklu ayakkabılar, babetler ve çizmeler yine çok moda. Daracık jean’lerin üzerine giyilen incecik elbiseler, mini hırkalar ya da kısa montlar öne çıkabilir.

MODA KRİTİK

Bu birbirinden çarpıcı pozları verecek kaç tane ünlü çift vardır? Markalaşma konusunda uzman David-Victoria Beckham ikilisi, yakın zamanda Coty tarafından piyasaya sunulacak yeni parfümlerinin tanıtım fotoğrafları için objektiflere birbirinden seksi pozlar verdi. Intimately adındaki parfüm fotoğraflardaki tutkuyu tenlere yansıtacak kadar güçlü bir parfüm mü bilemiyoruz, ama bu pozlar kesinlikle uzun süre konuşulacak!

Pırlantalar boyunda

Chopard’ın Madonna için tasarladığı "Hang up" yazılı bu kolye, son zamanlarda üzerine isim yazılan kolyelerin taşlı bir versiyonu. Bu markaya olan ilgisi bilinen ünlü yıldızın yeni turnesi için hazırlanan bu pırlanta kaplı model, tüm konserler boyunca boynunda olacakmış. Yakında pırlanta ile yazılan isimleri boyunda görmeye hazırlıklı olalım mesajı olabilir mi?

Erkeksi takılar

Saat&Saat; Moschino, Armani, Esprit, Diesel, Miss Sixty gibi takı markalarıyla da alışveriş seçeneklerinizi arttırıyor. Deri, altın, bakır ve gümüşün bir arada kullanıldığı kolyeler, bileklikler, yüzükler ve küpelerin yanı sıra erkeklerin bir hayli ilgisini çekeceğini umduğumuz bu yüzüğü ben çok beğendim.

AJANDA...AJANDA...AJANDA...AJANDA...AJANDA

Ünlü modacıların kıyafetleri İstanbul’da

Biraz sonra sizlere bahsedeceğimiz sergide göreceğiniz kıyafetlerin en önemli özelliği, her birinin ünlü bir kadın tarafından giyilmiş olması ve önemli gecelere ve hikáyelere tanıklık etmeleri. 24-26 Ağustos tarihlerinde Tüyap’ta düzenlenecek IF İstanbul Uluslararası Hazır Giyim Fuarı’nda çok özel bir sergi var. Valentino, Armani, Gianfranco Ferre gibi tasarımcıların Sophia Loren’den Prenses Süreyya’ya kadar birçok ünlü kadına hazırladıkları kıyafetleri bu sergide görebileceksiniz. Birer mücevher gibi özenle yaratılmış ve Hollywood ünlülerinin çarpıcı görünümünde imzası olan bu kostümler, moda tutkunları ile tasarım devlerini buluşturuyor.

Stilin spor olsun

Stil sahibiyseniz ve sportif bir tarzınız varsa, 29 Ağustos’ta yine Puma Beyoğlu konsept mağazasında buluşuyoruz. Ece Sükan danışmanlığında 15 Ağustos’ta başlayan bu özel aktivitenin sonuncusu bu tarihte yapılıyor. Yapılacak şey basit; önce bir randevu alıyorsunuz, sonra kendinizi uzmanların eline teslim ediyor ve Puma’nın yeni koleksiyonundan tarzınıza uygun seçimler yapıyorsunuz. Tatilden sonra yenilenmek isteyenlere duyurulur!

Yazarın Tüm Yazıları