Düştükten 35 gün sonra felç olan Başak ayakta

Güncelleme Tarihi:

Düştükten 35 gün sonra felç olan Başak ayakta
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2007 00:00

Okuldaki geleneksel "su savaşı" sırasında yere düşüp başını vurduktan tam 35 gün sonra felç geçiren Başak Ergün, 2.5 aydan beri tedavi gördüğü Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’nden taburcu oldu. "Eski Başak" olma mücadelesi veren genç kız, ayağa kalkıp yürüyebiliyor, konuşup yavaş da olsa elini kolunu kullanıyor.

DOKUZ Eylül Üniversitesi İngilizce İşletme Fakültesi mezunu 21 yaşındaki Başak Ergün, geçen 11 Temmuz’da kazandığı banka sınavının ardından iş görüşmesi için İstanbul’a giderken yolda rahatsızlandı. Bilinci kapanan, konuşamayıp tepki vermeyen ve sağ tarafına felç inen Başak, bir süre İstanbul’da tedavi edildikten sonra annesi Nur ve babası Ünver Ergün tarafından İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’ne getirildi.

DÜŞÜP BAŞINI VURDU

Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Kliniği’ne yatırılan Başak’ın tedavisine başlanırken, felcin nedenini belirlemek için bir dizi tetkik yapıldı. 7 Haziran’da okulunda yapılan geleneksel "su savaşı"nda kayıp düşen ve başını yere sertçe vuran Başak’ın aldığı darbe sonucu felç geçirdiği kesinleşti.

Yere düştükten 35 gün sonra geçirdiği felce ailesinin ve doktorlarının da desteğiyle meydan okuyup yeniden ayağa kalkma mücadelesi veren Başak, bu sınavdan da tam not aldı. Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Elif Akalın, Başak’ın son durumuyla ilgili şunları söyledi:

"Başak’ın beyin bölgesi büyük miktarda etkilenmiş de olsa yaşı genç olduğu için çok güzel geri dönüşü var. Çok güzel bir tedavi programı uygulandı. Kendisi ve ailesi çok güzel uyum sağladılar. Taburcu ettik, ayaktan tedavisi sürüyor. Yürümeye başladı. Konuşması daha iyi, toparladı, daha da gelişiyor. Üst tarafta da hareketi başladı. Kolunu kaldırıyor, bardak tutma fonksiyonunu yapabiliyor. Gelinen nokta bize sonrasında çok çok daha iyi olacağını gösterdi."

Konuşup yürüyor

Başak’ın babası Fanatik Gazetesi yazarı Ünver Ergün, kızlarının mücadelesinin kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi. Baba Ergün "İlk başta sadece ’anneciğim’ diyebiliyordu, artık isteklerini söyleyebiliyor, bazen desteksiz yürüyor. Tüm doktorlarına çok teşekkür ediyoruz. Önümüzde bir süreç var, sabırla, çabayla o sürece geçireceğiz" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!