Düşler gerçek olsun

Böyle şampiyonalarda ilk maçlar gerçekten zordur. Ancak iyi konsantre olacak ve birbir-leri ile kenetlenecek 12 Dev Adam, tüm bu zorlukların birer birer üstesinden gelecektir.

12 Dev Adamımız basketbol tarihimizin en büyük sınavına çıkıyor. İlk kez katıldığımız Dünya Basketbol Şampiyonası öncesinde hepimizin hedefi ve beklentisi gerçekten çok büyük. Şu anda Indianapolis'te hayaller kuruyoruz. Milli Takımımıza ABD ile final oynatıyoruz. Finale giden yolda önümüze çıkan tüm rakiplerimizi birer birer devirdiğimizi düşlüyoruz. Belki şu an için bunlar bir rüya, ama niye gerçek olmasın.

Türk halkına geçen yıl büyük sevinçler yaşatan bu takıma şöyle bir baktığımızda gerçekten yüksek bir kalite ve kapasiteyi görüyoruz. İbrahim, Hidayet bu takımın liderleri. Hüseyin ve Asım çember altı güvenceleri. Mirsad, Mehmet Okur, Haluk, Harun ve Kerem deneyimli, yürekli savaşçılar. Kaya, Hakan ve Ömer bu ekibin genç dinamitleri.

GÜCÜMÜZÜ GÖSTERELİM

Şöyle bir bakarsanız bu takımın ne kadar yetenekli oyunculardan oluştuğunu görürsünüz. İşte sorun burada. Eğer, bu yetenekli oyuncular bir takım halinde ve tüm maç boyunca mücadele edebilirlerse, o zaman ger

çekten önlerinde kimse duramaz. Aydın Örs, yaklaşık 2 aydır bu çocuklardan mükemmel bir takım çıkartmak için gecesini gündüzüne kattı. Yapılan çalışmalar ve hazırlık maçları sonunda da Örs hayli umutlu. Dün yaptığım görüşmede ‘‘Takım istediğim seviyeye geldi. Çocukların gözlerinden de istek ve arzuyu okuyorum’’ derken, mütevazi kişiliği içine sakladığı iddiayı ortaya koyuyordu.

Indiana'da moraller iyi. Kazanma arzusu ve isteği yerinde. Şimdi bu amacı gerçekleştirmek için tüm gücümüzü sahaya dökme zamanı. Türk ulusunun büyük beklentilerine cevap verecek 12 Dev Adam, Dünya Şampiyonası serüvenine bugün Porto Riko maçıyla başlıyor. Böyle şampiyonalarda ilk maçlar gerçekten zordur. Bu sadece bizim için değil, tüm takımlar için geçerli. Ancak iyi konsantre olacak ve birbirini ile kenetlenecek 12 Dev Adam, tüm bu zorlukların birer birer üstesinden gelecek ve Türk basketbol bayrağını Avrupa'nın zirvesinden dünya zirvesine taşıyacaktır. Haydi 12 Dev Adam, kalplerimiz ve dualarımız sizinle.
Yazarın Tüm Yazıları