Kızıl Ordu Korosu'nun çok sayıda üyesi düşen Rus uçağındaydı

Güncelleme Tarihi:

Kızıl Ordu Korosunun çok sayıda üyesi düşen Rus uçağındaydı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2016 09:31

Rusya Savunma Bakanlığı'na ait, 92 kişiyi taşıyan Tu-154 tipi uçak, Soçi'den havalandıktan kısa süre sonra düştü. Suriye'nin Lazkiye kentindeki askeri üsse gittiği belirtilen Rus uçağında dünyaca ünlü Kızıl Ordu Korosu'nun 64 üyesi de bulunuyordu. Kızıl Ordu Korosu, Himeymim üssüne yeni yıl konseri vermek için gidiyordu. 1928 yılında kurulan Kızıl Ordu Korosu, Türkiye dahil pek çok ülkede verdiği konserlerle tanınıyordu.

Haberin Devamı

Rusya Savunma Bakanlığı, Karadeniz'de düşen Tu-154 tipi Rus uçağında bulunan 92 kişinin isim listesini açıkladı. Bakanlığın resmi internet sitesinde yayımlanan listede, Rusya Savunma Bakanlığı'na bağlı Aleksandrov Kızıl Ordu Korosu'ndan 64 müzisyenin ismi yer aldı. Kızıl Ordu Korosu, Suriye'nin Lazkiye kentindeki Himeymim üssüne yeni yıl konseri vermek için gidiyordu.


Kızıl Ordu Korosunun çok sayıda üyesi düşen Rus uçağındaydı

Kızıl Ordu Korosu'nun bu fotoğrafı Ekim 2015 yılında çekilmişti.

Dünyanın en büyük ordu korosu olan ve 1928 yılında özellikle savaş koşullarında askerlere ve SSCB halklarına moral vermek amacıyla gösterilerine başlayan Kızıl Ordu Korosu, değişik birliklerden gelen, farklı rütbelerde subay ve askerlerin görev aldığı solistler, koro elemanları, orkestra ve dans gruplarından oluşuyor.

Haberin Devamı

Repertuarında 2 binden fazla eser bulunan Koro, Rus halk şarkılarından opera aryalarına, pop müzik şarkılarından rock parçalarına kadar geniş bir yelpazede eserler seslendiriyor.

Kızıl Ordu Korosunun çok sayıda üyesi düşen Rus uçağındaydı


Pek çok ülkede konserler düzenleyen Kızıl Ordu Korosu, Türkiye programında seslendirdiği Türkçe parçalarla da büyük beğeni topluyordu.

BAKMADAN GEÇME!