DUS başvuru işlemi nasıl yapılır? DUS başvuru ücreti ne kadar?

Güncelleme Tarihi:

DUS başvuru işlemi nasıl yapılır DUS başvuru ücreti ne kadar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2017 14:46

DUS başvuru işleminin nasıl yapılacağını merak eden yüzlerce vatandaş konuyla ilgili araştırmalarına ve sorgulamalarına devam ediyor. 2017 DUS sınavı 10 Eylül tarihinde gerçekleşecek. ÖSYM tarafından düzenlenecek olan sınav için başvuru işlemleri, aday işlemleri sisteminden yapılacak. Peki, DUS başvuru işlemi nasıl yapılır? DUS başvuru ücreti ne kadar?

Haberin Devamı

2017 DUS başvuru işleminin ne zaman sona ereceği katılım sağlayan birçok vatandaş tarafından en çok araştırılan ve merak edilen konular arasında yer aldı. 2017 DUS sınavı 10 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek. ÖSYM tarafından düzenlenecek olan sınav için başvuru işlemleri, aday işlemleri sisteminden yapılacak. Sınava katılım gösterecek olan adayların merak ettiği bir diğer konu ise DUS başvuru ücretinin nasıl yatırılacağı oldu. Peki, 2017 DUS başvuru işlemi ne zaman sona erecek? DUS başvuru ücreti nasıl yatırılır?

DUS BAŞVURU İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

2017-DUS, 10 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek. ÖSYM tarafından düzenlenecek olan sınav için başvuru işlemleri, aday işlemleri sisteminden yapılacak. Adaylar, T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile sisteme giriş yaparak DUS başvurularını tamamlayacaklar. Sistemde başvuru işlemini tamamlayan adaylar, sınav ücretini ödeyerek başvuru işlemini bitirmiş olacaklar. Başvuru ücretinin ödeneceği yerler kılavuzun son kısmında yer alıyor.

Haberin Devamı

Aday işlemleri sisteminde geçerli fotoğrafı (son 50 ayda içinde çekilen) olan adaylar, aday işlemleri sistemini kullanarak DUS başvurusu yapabilirler. Geçerli fotoğrafı olmayan adaylar ise, başvuru merkezleri aracılığı ile başvuru işlemlerini yapabilirler. Başvuru merkezlerinden yapılacak olan işlem için hizmet ücreti olarak 5 Türk Lirası ücret alınır. Başvuru merkezlerinin adreslerine ÖSYM’nin internet sitesinde yer alan kılavuzdan ulaşılabilir.

Adaylar, başvurularını yapmadan önce kılavuzda bulunan diş hekimliği için uzmanlık eğitimi verilecek olan dalları ve kontenjanları da inceleyebilirler.

DUS GEÇ BAŞVURU NASIL YAPILIR?

DUS başvuruları 25 Temmuz’da sona erecek. Son başvuru tarihine kadar başvuru işlemini tamamlamayan adaylar, geç başvuru gününde işlemlerini yapabilirler. DUS için geç başvuru günü sadece bir gündür. Bir gün içinde başvuru işlemi yapılmalı ve ücret ödenmelidir. Geç başvuru da yine ÖSYM’nin aday işlemleri sisteminden yapılacak.

Normal başvuru sürecinden farklı olarak adaylar, 150 Türk Lirası yerine 225 Türk Lirası ödeyecekler. Sınava girmek için başvuru merkezi tercihinde bulunamayacaklar. Geç başvuru için belirlenen 225 Türk Lirası ücret bankalar ile değil sadece ÖSYM’nin ‘’Ödemeler’’ alanı kullanılarak ödenebilecek.

Haberin Devamı

DUS BAŞVURU ÜCRETİ NASIL YATIRILIR?

ÖSYM tarafından belirlenen DUS başvuru ücreti 150 Türk Lirasıdır. Adaylar, ÖSYM’nin ‘’Ödemeler’’ alanını ya da kılavuzda yer alan banka seçeneklerini kullanarak ödeme işlemlerini yapabilirler. Ödeme yapılabilecek olan banka seçenekleri şunlardır;
-Akbank tüm şubeleri, ATM’leri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuru yapacak olanlar hariç)
-Albaraka Türk Katılım Bankası tüm şubeleri, ATM’leri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuru yapacak olanlar hariç)
-Kuveyt Türk Katılım Bankası tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuru yapacak olanlar hariç)
-Finansbank tüm ATM’leri, şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuru yapacak olanlar hariç)
-Halkbank tüm ATM’leri, şubeleri ve internet bankacılığı
-Ziraat Bankası’nın mobil bankacılık ve internet bankacılığı

BAKMADAN GEÇME!