Duruşmaya avukat engeli (2)

Güncelleme Tarihi:

Duruşmaya avukat engeli (2)
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2017 16:05

Duruşmaya avukat engeli (2)

Haberin Devamı

PARTİGÖÇ DE SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

Darbe girişimi sırasında, Genelkurmay Başkanlığı'ndaki eylemlerle ilgili aralarında sözde 'Yurtta Sulh Konseyi' üyelerinin de bulunduğu 221 sanık hakkında açılan davada, sabah yapılan oturumda avukatı olmadığı için savunması alınamayan darbe girişiminin kritik isimlerinden eski Tuğgeneral Mehmet Partigöç, öğleden sonraki oturumda savunmasını yaptı. Partigöç de savunmasında, FETÖ üyeliği ve darbe girişimde bulunduğu iddialarını reddetti. 
Ankara 17'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Sincan Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkesi'ndeki mahkeme salonunda görülen duruşmada, Hakan Evrim'in savunmasının ardından sözde 'Yurtta Sulh Konseyi' bildirisinde imzası bulunan Genelkurmay Personel Daire eski Başkanı Tuğgeneral Mehmet Partigöç savunma yaptı. 
Savunmasında, FETÖ üyeliğini kabul etmeyen Partigöç, 15 Temmuz günü darbe girişiminden haberi olmadığını söyleyerek, "Sadece 16 Temmuz gecesi birinci sicil amirim İlhan Talu beni arayarak, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler'in emri olduğunu ve masajın iletilmesi gerektiğini söyledi. Ben de komutana ulaşamadığım için komutana ulaşamadığımı ve kendileri ne anladıysa onu yapmaları gerektiğini söyledim" dedi. Partigöç'ün savunması sürüyor. 

Özkan ARSLAN / ANKARA, (DHA)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!