Durumu ciddi

Güncelleme Tarihi:

Durumu ciddi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2006 00:00

Eski Başbakan, DSP Onursal Genel Başkanı Bülent Ecevit, dün akşam geçirdiği beyin kanamasından sonra Gülhane Askeri Tıp Akademisi Hastanesi’nde (GATA) ameliyata alındı. Ecevit’in sağlık durumunun kritik olduğu bildirildi.

Haberin Devamı

BEYİN kanaması geçiren eski başbakanlardan Bülent Ecevit, dün akşam kaldırıldığı GATA'da ameliyat edildi.

Bülent Ecevit, dün öğleden sonra eşi Rahşan Ecevit’le Danıştay 2. Dairesi üyesi Mehmet Yücel Özbilgin için düzenlenen cenaze törenine katıldı. Uzun süre ayakta kalan Ecevit, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin konuşmak için yanına geldiği sırada fenalaşınca korumaları tarafından aracına götürüldü.

Oran’daki evinde bir süre dinlenen Ecevit, saat 21.00 sıralarında fenalaştı. Tansiyonu yükselen Ecevit, Dr. Mücahit Pehlivan’ın ilk müdahalesinin ardından ambulansla GATA’ya kaldırıldı. Ecevit’e, beyin kanaması teşhisi kondu. Ecevit, 22.30’da ameliyata alınırken, eşi Rahşan Ecevit’e sakinleştirici ilaç verilerek bir odada uyuması sağlandı. Ardından GATA'nın doktorları Ecevit'e ameliyat yaptı..

YOĞUN BAKIMDA

Haberin Devamı

GATA, Bülent Ecevit’in genel durumunun ciddiyetini koruduğuna yönelik açıklama yaptı.

GATA’dan yapılan yazılı açıklamada, Ecevit’in hipertansiyon atağı sonucu gelişen konuşma bozukluğu, sağ ve sol bacakta güçsüzlük şikayeti ile dün gece saat 21.00’de GATA acil servisine getirildiği belirtilirken, "Tetkikleri yapılan ve beyin tomogrofisi çekilen sayın Ecevit, vital fonksiyonlarında gelişebilecek değişiklikler dikkate alınarak anesteziyoloji ve reanimasyon anabilim dalı başkanlığı yoğun bakım ünitesine alınıp solunum cihazına bağlanmıştır" denildi.

Çekilen beyin tomografisinde, beynin sol tarafında kanama saptandığı ve yapılan konsülitasyonlar sonucunda Ecevit’in saat 00:15’te Beyin Cerrahisi Ana Bilim Dalı öğretim üyeleri tarafından ameliyata alındığına işaret edilen açıklamada, ameliyatta beynin sol tarafında yaygın kanama izlendiği ve biriken kanın boşaltıldığı kaydedildi.

Açıklamada, beynin rahatlaması için ventrikül drenajı da uygulanan hastanın ameliyatının saat 04.30’da tamamlandığı belirtilerek, beynin toparlanabilmesi ve yeni bir atağın ortaya çıkmasını önlemek amacıyla Ecevit’in uyutulmasına devam edildiği, halen yoğun bakım ünitesinde solunum ciazına bağlı olarak takip edildiği vital bulgularının stabil, ancak genel durumunun ciddiyetini koruduğuna işaret edildi.

Haberin Devamı

HürriyetHASTANEYE KOŞTULAR

Bülent Ecevit’in hastaneye kaldırılmasından kısa süre sonra haber önce yakınlarına daha sonra da parti çevrelerine yayıldı. DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Genel Başkan Yardımcısı Masum Türker, ardından Sağlık Bakanı Recep Akdağ hastaneye geldi. Ecevit’in ameliyatı sürerken hastanenin önü gittikçe kalabalıklaştı. Haberin duyulmasıyla birlikte saat geceyarısını geçmesine rağmen çok sayıda seveni ve partililer hastane önünde Ecevit’in yaşam mücadelesinin sonucunu bekledi. TV’ler, Ecevit’in hastaneye kaldırıldığı haberini yayınlarını keserek verdiler.

MUMCU VE AĞAR'DAN ECEVİT'E ZİYARET

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu ile DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, ayrı ayrı GATA'ya gelerek burada tedavi gören eski başbakanlardan Bülent Ecevit'in sağlık durumu hakkında bilgi aldı.

Haberin Devamı

Ağar, hastane çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, Ecevit'in durumunun ciddiyetini koruduğunu söyledi. DSP'lilerin olumlu beklenti içerisinde bulunduklarını ifade eden Ağar, “Hepimizin duası ve isteği yeniden sağlığına kavuşması yönündedir. Sayın Ecevit, Türk siyasetinde çok önemli yeri olan bir insandır. Çok kritik bir dönemde başbakanlık yapmıştır” dedi. Mehmet Ağar, Ecevit'in Türk siyasetinin çok önemli bir ihtiyacı olan dürüstlüğün adeta simgesi olduğunu söyledi.

ANAVATAN Genel Başkanı Erkan Mumcu da, yoğun bakımda bulunduğu için Ecevit'i göremediklerini kaydetti.

Doktorlardan Ecevit'in 48 saat dinlendirilmesi gerektiği yönünde bilgi aldıklarını ifade eden Erkan Mumcu, “Ben de kendisiyle birlikte görev yaptım. Olağanüstü nezaketiyle hafızamda çok önemli bir yeri vardır. Kendisine Allah'tan şifa diliyorum. Herhalde bütün Türkiye bir an önce sağlığına kavuşması için dua ediyordur. Biz de bu yönde dua ediyoruz” diye konuştu.

Ecevit'in ameliyatı sürerken, DSP yöneticisi Tayfun İçli, Mustafa Vural, Emrehan Halıcı ve Melda Bayar'ın da aralarında bulunduğu 5 kişi, hastaneye girerek doktorlarla görüştü.

Haberin Devamı

Ayrıca, HÜRPARTİ Genel Başkanı Yaşar Okuyan, CHP Milletvekili Haluk Koç, MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural, bazı partililer ve çok sayıda köşe yazarı da Ecevit'in ameliyatı sürerken hastane önünde beklediler.

BAHÇELİ VE KARAYALÇIN'DAN ECEVİT'E ZİYARET
  
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, eski başbakanlardan Bülent Ecevit'in tedavi gördüğü GATA Hastanesi'ne ayrı ayrı gelerek Ecevit'in sağlık durumu hakkında bilgi aldılar.
  
Karayalçın, hastane çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit ve DSP Genel Başkanı Zeki Sezer ile görüşerek Ecevit'in sağlık durumu konusunda bilgi aldıklarını ve geçmiş olsun dileklerini ilettiklerini söyledi. Rahşan Ecevit'i gayet iyi gördüğünü ifade eden Murat Karayalçın, Zeki Sezer'in de Bülent Ecevit'in sağlık durumunun dünden çok daha iyi olduğu yönünde bilgi verdiğini kaydetti. Bülent Ecevit ile geçen salı günü biraraya gelerek en son siyasi değerlendirmeyi kendisinin yaptığını anlatan Karayalçın, “Kendisi, solda birleşmeyle ilgili bir proje ortaya koymuştu. Biz de bunu kabul etmiştik” dedi.
  
Bülent Ecevit'i hastanede ziyaret ederek yetkililerden sağlık durumuna ilişkin bilgi alan MHP Genel Başkanı Bahçeli ise hastane çıkışında açıklama yapmadı.       

Haberin Devamı

ORGENERAL ÖZKÖK İLE KUVVET KOMUTANLARINDAN ECEVİT'E ZİYARET
 
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök ile Kuvvet Komutanları, GATA'da tedavi gören Bülent Ecevit'i ziyaret etti.
  
Orgeneral Özkök ile Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Yener Karahanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Faruk Cömert ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Fevzi Türkeri, saat 12.15'te hastaneye geldi. Yaklaşık 30 dakika süren ziyaretin ardından herhangi bir açıklamada bulunulmadı.

ECEVİT KİTAP YAZIYORDU

DSP Genel Başkan Yardımcısı Masum Türker, Hürriyet’e, Ecevit’in hayati tehlikeyi atlatıp atlatmadığı konusunda doktorların kesin bir bilgi vermediklerini söyledi. 80 yaşındaki Ecevit aktif siyaseti bıraktıktan sonra evinde kitap yazıyordu. Bir süre önce soldaki partilerin DSP’li Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in liderliğinde birleşmesini isteyen Ecevit’in bu çağrısına ilk olumlu tepki SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın’dan gelmişti. Ecevit, Karayalçın’la önceki gün evinde bir görüşme yapmıştı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!