Durum Gıda'dan istihdama destek

Güncelleme Tarihi:

Durum Gıdadan istihdama destek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2017 16:52

Durum Gıda'dan istihdama destek

Haberin Devamı

MERSİN’de Arbel Grubu bünyesindeki Durum Gıda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı istihdam seferberliğine destek verecek. 
Durum Gıda Yönetim Kurulu üyesi Gülçin Arslan Hazar, 2014 yılında 200 kişiyi istihdam ettiklerini, 2016'da bu sayıyı yüzde 85 attırarak 370'e çıkardıklarını söyledi. Gülçin Hazar, Kanada, Amerika, Avustralya, İngiltere, Çin ve Güney Afrika’da bakliyat tesisleri, Hollanda, Hindistan ve Rusya’da ticaret ofisleri bulunduğunu, grup bünyesinde çalışan 3 bin kişinin üçte birinin Türkiye’deki tesislerde istihdam edildiği söyledi.
Eskiden şirketlerin sadece kar ve yatırımları ile gündeme geldiğini vurgulayan Hazar artık büyümenin istihdam sayısı ile de değerlendirildiğini ifade etti. Farklı ülkelerde yatırım için fizibilite araştırmalarına devam ettiklerini söyleyen Hazar "Hedefimizde ülke ve ürün portföyümüzü, buna paralel olarak da kapasitemizi arttırmak var. Hedefimize ulaşmak için personel artışı da yapacağız. Cumhurbaşkanımızın istihdam artırmaya yönelik çağrısına biz de olumlu cevap veriyoruz ve bu yıl yüzde 5 oranında istihdam artışı sağlayacağımızı söylüyoruz" dedi.

MERSİN, (DHA)
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!