Durum bildiriyoruz...

Güncelleme Tarihi:

Durum bildiriyoruz...
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2017 12:44

Mayıs ayına girmeden bir toparlama yapalım. Ekranda neler konuşuluyor, neleri kaçırdık, yeni başlayan neler var? Hepsi burada.

Haberin Devamı

Asker dizileri izleniyor da, konuşuluyor da. Aralarında ‘İsimsizler’, yönetimiyle dikkat çekiyor. 1988 doğumlu yönetmeni Emre Konuk, senaryosunu da yazdığı ilk uzun metrajlı filmi ‘Çırak’la biri yurtdışından olmak üzere birçok ödül almıştı. Gerçekten de çok iyi bir psikolojik gerilim filmi olan ‘Çırak’ı izleme fırsatı bulursanız, kaçırmayın.

İzleyen kadınlar birbirine “Peki sen hangi ‘Big Little Lies’ karakterisin?” testi yapıyorlarmış. Geçen ayın en çok konuşulan iki yabancı dizisinden birinde Nicole Kidman, Reese Witherspoon, Laura Dern, Shailene Woodley oynuyordu. Şahane evlerde rüya gibi hayatlar yaşıyor sandığımız kadınların bir cinayetle karışan hayatları, özele girdikçe neresinden tutsanız elde kalıyor. O kadar çok izlendi ki, ikinci sezonu yapmayı düşünüyorlar. Sekiz bölümü birden beIN Dilediğin Yerde uygulamasında var.

Haberin Devamı

Geçen ay sosyal medyayı en çok meşgul eden diğer dizi ise ‘13 Reasons Why’. İntihar etmeden önce yedi kaseti arkalı önlü doldurup kendisini bu noktaya sürükleyen nedenleri anlatan liseli Hannah’nın hikâyesi milyonlarca tweet’le tartışıldı gençler arasında. Yalnız gençlik dizisi deyip geçmemeli; çünkü zorbalık karşısında susup başını öte yana çevirmek her yaşın meselesi. Netflix’ten izlenebiliyor.

BluTV’nin ‘Çalınmış Hayatlar’ serisinin ilk iki bölümü yayına çıktı. Mersin’de katledilen Özgecan Aslan ve Yedikule’de cesedi bulunan Sarai Sierra cinayetleri drama ağırlıklı belgesel olarak ekrana geliyor. “Bir daha yaşanmaması dileğiyle...” ibaresiyle. Bildiklerimize eklenen fazla bir şey yok ama MOBESE görüntüleri ve epey yabancılaştırıcı olmakla birlikte stüdyoda ağırlanan konuklar, yeni bir bakış açısı katıyor. Münevver Karabulut cinayeti bölümü de yayımlanmak üzere.

‘Fi’nin yeni bölümleri de puhutv’ye yükleniyor. Aynı anda yayına giren ilk üç bölüm dizinin uyarlandığı ve yıllardır çok satan kitapların etkisiyle de epey izlenmişti. Devamı nasıl gelecek bakalım.

Durum bildiriyoruz...

Haberin Devamı

Geçen hafta yayına giren çok yeni diziler arasında iki tanesi öne çıkıyor. İlki, geçen hafta da hatırlatmıştık, ‘The Handmaid’s Tale’. Margaret Atwood’un ‘Damızlık Kızın Öyküsü’ romanından uyarlanan dizi ABD’de Hulu platformunda yayımlandıktan bir gün sonra Türkçe altyazısıyla BluTV’de izlenebiliyor. İlk üç bölüm yayımlandı bile, diğer bölümler de Hulu’dan bir gün sonra bizde olacak. Ödül törenlerinde adını epey duyacağız gibi görünüyor ‘The Handmaid’s Tale’in. İkinci dizi, Netflix İspanya yapımı ‘Las Chicas del Cable’ ise 30’larda geçen bir dönem dizisi. Bir grup santral görevlisi kızın, İspanya İç Savaşı fonunda geçen iş, aşk ve devrim hikâyeleri.

Haberin Devamı

Durum bildiriyoruz...

Ekranda hareketli bir aydı nisan, kaçırılanları yakalayıp mayısa
devam...

BAKMADAN GEÇME!